Ο Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,59% στις 42.642 μονάδες
Ήπια άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street, σε μία προσπάθεια να μπει «φρένο» στο πενθήμερο πτωτικό σερί που προηγήθηκε, το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια από τον περασμένο Απρίλιο.
Ο Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,59% στις 42.642 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,64% στις 5.905,90 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,8% στις 19.434,18 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Dow Jones βρίσκονται σε τροχιά εβδομαδιαίας πτώσης άνω του 1% ο καθένας, ενώ ο Nasdaq έχει καταγράψει απώλειες περίπου 2%. Οι τεχνολογικές μετοχές, που ηγήθηκαν σε μεγάλο βαθμό του ράλι τα τελευταία δύο χρόνια, δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα.
Έντονη μεταβλητότητα παρατηρήθηκε κατά την εβδομάδα που ολοκληρώνεται, με τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη ενδοσυνεδριακά τις δύο προηγούμενες ημέρες, αλλά στη συνέχεια «γύρισε» στις απώλειες. Το νέο έτος ξεκίνησε με δυσκολίες για τη Wall Street. Οι διαδοχικές πτώσεις δεν επιβεβαίωσαν την ιστορική τάση όπου οι αγορές «τρέχουν» συνήθως το λεγόμενο Santa Claus rally, κατά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις του Δεκεμβρίου και τις δύο πρώτες του Ιανουαρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΝΤ: Γερμανία, Ην. Βασίλειο και Γαλλία παραμένουν οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης το 2026
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε την αναθεώρηση σε 50%+1 μετοχή της δημόσιας πρότασης της Euronext στην ΕΧΑΕ
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Στα 12,845 εκατ. ευρώ το μετοχικό της κεφάλαιο
- Τραμπ: Απειλεί τώρα το BBC με αγωγή 1 δισ. δολαρίων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ο πιθανός τερματισμό του shutdown στις ΗΠΑ έφερε ισχυρά κέρδη
- Intralot: Καταβολή της αμοιβής παράστασης στους δικαιούχους ομολογιούχους
- Εβροφάρμα: Έναρξη προγράμματος αγοράς ίδιων μετοχών
- BusinessEurope: Μείωση έως 0,6% στο ΑΕΠ της ευρωζώνης το 2026 από τους δασμούς Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







