Ο Dow Jones κέρδισε 363 μονάδες ή 0,72% στις 51.032 μονάδες
Το τρίτο διαδοχικό ρεκόρ για τους δείκτες της Wall Street είναι γεγονός και η στήριξη ήρθε, έμμεσα από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και άμεσα από τον τεχνολογικό κλάδο.
Ο Dow Jones κέρδισε 363 μονάδες ή 0,72% στις 51.032 μονάδες (προηγούμενο ρεκόρ στις 50.668 μονάδες), ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,22% στις 7.580 μονάδες (προηγούμενο ρεκόρ στις 7.653 μονάδες) και ο Nasdaq έκλεισε στο +0,2% και τις 26.972 μονάδες (προηγούμενο ρεκόρ στις 26.917 μονάδες).
Μάλιστα, οι 3 κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες κατοχύρωσαν εβδομάδα και μήνα κερδών. Για τον Μάιο, ο Nasdaq προηγείται με «άλμα» 8%, ακολουθεί ο S&P 500 με +5% και τέλος ο Dow Jones ολοκλήρωσε τον μήνα με άνοδο περίπου 2%.
Στο ταμπλό, ξεχώρισε η ιστορική επίδοση της μετοχής της Dell με άνευ προηγουμένου εκτίναξη 32% καθώς η κατασκευάστρια φορητών υπολογιστών αναβάθμισε το guidance για το σύνολο του έτους και ανακοίνωσε ανάπτυξη οκταετίας στο α’ τρίμηνο με υπερτριπλασιασμό καθαρών κερδών. Οι μετοχές των Micron Technology και Qualcomm ενισχύθηκαν 4% και 7% αντίστοιχα για να κλείσουν τον μήνα στο +84% και +40%.
Ο δείκτης Technology Select Sector SPDR Fund (XLK), ο οποίος αναρριχήθηκε σήμερα σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων, έκλεισε στο +19% για τον Μάιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λούση Σίμχα: Νέα Financial Director στην Premia Hotelinvest
- CAPITAL MARITIME FINANCE CORP. - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας Ν. 3556/2007: Γνωστοποίηση σημαντικής μεταβολής δικαιωμάτων ψήφου.
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωαγορές: Στο κόκκινο οι δείκτες, βαρίδι η HSBC – Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη
- Saudi Aramco: Αυξάνει τις προσφορές πετρελαίου στην Ευρώπη καθώς αποκαθίστανται οι προμήθειες
- Κόκκαλης: Αγορές μετοχών 3,66 εκατ. ευρώ της Intracom μέσα σε εννέα ημέρες
- Orilina Properties: Ξεκίνησε η απορρόφηση της θυγατρική Γερανίου Αναπτυξιακή
- Εκλογές στο Ισραήλ: Σφοδρές αλληλοκατηγορίες Νετανιάχου και Αμπάς για νοθεία – Παρέμβαση της αντιπολίτευσης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







