Αγορές

Wall Street: Νέες απώλειες με φόντο χρέος, επιτόκια και Ορμούζ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Στην αγορά ομολόγων, οι κρατικοί τίτλοι παρουσίασαν περιορισμένες μεταβολές, οδηγώντας σε μικρή πτώση των αποδόσεων

Ισχυρό sell-off στις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών παρέσυρε σε πτώση τη Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες για την άνοδο του πετρελαίου, την πορεία του πληθωρισμού και τη διόγκωση του δημόσιου χρέους διατήρησαν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones υποχώρησε 0,22% στις 53.343 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε σε χαμηλά δύο εβδομάδων, στις 7.691 μονάδες, με πτώση 0,69% και ο Nasdaq έκανε «βουτιά» ύψους 1,33% φτάνοντας τις 26.289 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, οι κρατικοί τίτλοι παρουσίασαν περιορισμένες μεταβολές, οδηγώντας σε μικρή πτώση των αποδόσεων.

Ωστόσο το 10ετές παρέμεινε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2025, στο 4,708%, το δε, 30ετές διατηρήθηκε σε υψηλά 19 ετών στο 5,287%, αν και ενδοσυνεδριακά είχε αγγίξει νέο «ταβάνι» στο 5,335%.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu