Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,98% για να κλείσει στις 44.023,29 μονάδες
Mε μικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση στη Wall Street, με τον S&P 500 να υπαναχωρεί από το αρχικό ιστορικό υψηλό του, εν μεσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Nasdaq κατάφερε και έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ.
Ο Dow Jones απώλεσε 436,36 μονάδες ή 0,98% για να κλείσει στις 44.023,29 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,40% στις 6.243,76 μονάδες, αφού στην αρχή της συνεδρίασης άγγιξε ιστορικό υψηλό πάνω από τις 6.300 μονάδες.
Εξαίρεση, ο Nasdaq, ο οποίος διατήρησε τα κέρδη, παρότι τα περιόρισε, κλείνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 20.677,80 μονάδων με άνοδο 0,18%. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας είχε στήριγμα την άνοδο 4% της Nvidia, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει να προμηθεύει ξανά την Κίνα με τα τσιπ του Η20 που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουνίου στις ΗΠΑ έδειξαν μεν άνοδο από τα επίπεδα του Μαίου, όμως ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια ανήλθε στο 2,7% από 2,4% του Μαίου. Εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,9%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μεγάλη πορεία 50.000 διαδηλωτών στη Γενεύη για τη σύνοδο των G7
- Σκληρή επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη για τη δημόσια υγεία
- Τέλος τα έργα στη Γραμμή 2 του Μετρό, σκυτάλη στη Γραμμή 3
- Ουκρανικό σφυροκόπημα με drones σε πετρελαϊκή εγκατάσταση και εργοστάσιο χημικών στη Ρωσία
- Εκτός της λίστας των διμερών συναντήσεων του Τραμπ στην G7 ο Ζελένσκι
- Στα ύψη η τιμή της NVIDIA RTX PRO 6000 Blackwell λόγω ΑΙ και των ελλείψεων μνήμης
- Μπλόκο των Βρετανών σε ρωσικό πετρελαιοφόρο στη Μάγχη
- Ιστορικό ρεκόρ στο YouTube με τον MrBeast να σπάει το φράγμα των 500 εκατ. συνδρομητών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








