Δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσιογράφων
Το 4% του εργατικού δυναμικού της θα απομακρύνει η Washington Post, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η διαχειρίστρια εταιρεία, στο τελευταίο πλήγμα για την εφημερίδα που έχει υποστεί σημαντικές οικονομικές απώλειες και έχει δει κορυφαία δημοσιογραφικά ταλέντα να αποχωρούν, τη στιγμή που η αποξένωση του προσωπικού με τον ιδιοκτήτη Τζεφ Μπέζος και τον εκδότη Γούιλ Λιούις γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
Οι απολύσεις θα επηρεάσουν λιγότερα από 100 άτομα σε όλο το επιχειρηματικό τμήμα της εφημερίδας, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων πωλήσεων και μάρκετινγκ, καθώς και των μονάδων πληροφορικής, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν οι New York Times και επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Post.
Οι περικοπές δεν θα επηρεάσουν την αίθουσα σύνταξης, η οποία μείωσε το προσωπικό της πριν από δύο χρόνια, όταν η εταιρεία κατάργησε 240 θέσεις εργασίας.
«Η Washington Post συνεχίζει τον μετασχηματισμό της για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κλάδου, να οικοδομήσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον και να προσεγγίσει το κοινό εκεί που βρίσκεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εφημερίδας. «Οι αλλαγές σε όλες τις επιχειρηματικές μας λειτουργίες υπηρετούν τον ευρύτερο στόχο μας να τοποθετήσουμε την Post με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο δρόμο για το μέλλον».
Πέρυσι, ο Λιούις ανακοίνωσε στους υπαλλήλους ότι η εφημερίδα έχασε 77 εκατομμύρια δολάρια το 2023 και ότι η ψηφιακή συνδρομητική της βάση μειώθηκε σημαντικά από το 2020 και μετά.
Από το 2021, η Washington Post σημείωσε πτώση 14% στα ψηφιακά έσοδα και 12% στα συνολικά έσοδα, σύμφωνα με το Poynter.
Το 2020, η εφημερίδα διέθετε 3 εκατομμύρια ψηφιακούς συνδρομητές. Αλλά μέχρι το 2023, ο αριθμός αυτός συρρικνώθηκε στα 2,5 εκατομμύρια, ενώ ο ιστότοπος της εφημερίδας κατέγραψε 101 εκατομμύρια μοναδικούς μηνιαίους επισκέπτες το 2020, αριθμός που μειώθηκε στα 50 εκατομμύρια το 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τζεφ Μπέζος για το θάνατο της μητέρας του: «Σ’ αγαπώ μαμά»
- Κίνα: Επιβράδυνση βιομηχανικής παραγωγής και λιανικών πωλήσεων
- Ουκρανική επίθεση στο ρωσικό λιμάνι Αστραχάν
- Συνεχίζει τις διακοπές ο Πρωθυπουργός στα Χανιά
- Συνεχίζεται η φωτιά στα Καμπιά της Χίου
- Το Σαββατοκύριακο οι απολογίες των τριων συλληφθέντων για τις φωτιές
- Δημήτρης Κοτσιφάκος: Ένας Έλληνας στο τιμόνι του Ritz Carlton στο Αμμάν
- H απίθανη σύμπτωση πίσω από την πιθανότερη διάδοχο της Αnne Wintour στη Vogue
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις