Εγινε ο δεύτερης άλτης του μήκους που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες πίσω μόνο από τον αμερικανό Καρλ Λούις.
Ο Μίλτος Τεντόγλου 26 ετών, είναι χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος. Και είναι το δεύτερο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του. Ο Έλληνας Πρωταθλητής έγινε μόλις ο δεύτερης άλτης του μήκους που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες πίσω μόνο από τον αμερικανό Καρλ Λούις.
Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα με άλμα στα 8.27μ ενώ λίγο αργότερα στη δεύτερη προσπάθεια ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι προσγειώθηκε στα 8.34μ, για να αφήσει δεύτερο τον Τεντόγλου.
Ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε στη δεύτερη προσπάθεια με 8.48μ, για να ανέβει ξανά πρώτος και να παραμείνει εκεί.
Το τρίτο του άλμα μετρήθηκε στα 8.24μ και μετά το τέλος της τρίτης προσπάθειας βρισκόταν στην πρώτη θέση όσο ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ είχε ανέβει στη δεύτερη θέση με 8.36μ.
Έπειτα, ο Τεντόγλου είχε άλμα στα 8.36μ και στην πέμπτη προσπάθειά του στα 8.31μ, ενώ παρέμενε πρώτος.
Εκανε και έκτη προσπάθεια αλλά δεν την ολοκλήρωσε και ακυρώθηκε.
Οι αντίπαλοί του δεν κατάφεραν να τον ξεπεράσουν και έτσι ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Adecco HR Ελλάς: 43,5 εκατ. τζίρο νοικιάζοντας εργαζόμενους και παρέχοντας υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού
- Ποια είναι η GSA Sport, που ντύνει Ανατολού Εφές, Ολυμπιακό και Ζαλγκίρις
- Υπ. Μεταφορών: Τοποθετούνται απινιδωτές στους σταθμούς μετρό της Αθήνας με χορηγία Μασούτη
- Ρωσία: Παρατείνει την απαγόρευση στις εξαγωγές βενζίνης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ξεχώρισε η ανάκαμψη του γαλλικού CAC 40
- Σαουδική Αραβία: Θέλει να γίνει ο 3ος μεγαλύτερος πάροχος τεχνητής νοημοσύνης μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα
- Τουρκία: Επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων της Aselsan για νέα αμυντική ερευνητική βάση
- Motor Oil: Βουτιά 54,86% στα καθαρά κέρδη με 163,4 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις