Τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα υποχώρησαν την Πέμπτη
Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν κάτω από τα βασικά επίπεδα στις ασιατικές αγορές την Πέμπτη, καθώς οι traders παρέμειναν επιφυλακτικοί προς το δολάριο και τα μέταλλα πριν από τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που είναι πιθανό να επηρεάσουν τα επιτόκια.
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού σημείωσαν απώλειες αυτή την εβδομάδα εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος έναντι του κορυφαίου εισαγωγέα Κίνα.
Η τιμή spot υποχώρησε ελαφρώς στα 2.298,86 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό που λήγουν τον Αύγουστο υποχώρησαν κατά 0,2% στα 2.309,35 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 23:55 ώρα Ελλάδας (03:55 ώρα Ελλάδας).
Τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα υποχώρησαν την Πέμπτη, ακολουθώντας αυτή την αντίληψη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την πλατίνα υποχώρησαν κατά 0,4% στα 1.025,10 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι υποχώρησαν κατά 0,5% στα 29,117 δολάρια ανά ουγγιά.
Τα συμβόλαια αναφοράς του χαλκού στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 9.573,0 δολάρια ανά τόνο, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενός μήνα για το χαλκό υποχώρησαν 0,1% στα 3,3665 δολάρια ανά λίβρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 28 Αυγούστου
- Ακτή Βουλιαγμένης: Στην επόμενη φάση ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ, ποιος έμεινε εκτός
- ΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τον σύζυγο και τα 2 παιδιά της πριν αυτοκτονήσει
- Hλεκτρικά πατίνια: Τέλος εποχής στην αναρχία στη Θεσσαλονίκη
- Μελόνι: Προωθεί ιταλικό σχέδιο εγγύησης ασφάλειας για την Ουκρανία τύπου ΝΑΤΟ
- Κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη: Μειωμένες οι αφίξεις σε σχέση με το 2024
- Sony: Αυξάνει τις τιμές του PlayStation 5 στις ΗΠΑ λόγω δασμών
- Pizza Fan: Πως αξιοποιεί το πιο αναγνωρίσιμο αντικείμενο του delivery για να περάσει ένα δημόσιο μήνυμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις