Μικρή κλιμάκωση ύφεσης και ενίσχυση της ανεργίας προβλέπει για το 2016 το ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του, που παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.
Ειδικότερα, η ύφεση θα κλιμακωθεί στο 1% για το 2016, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, ενώ η ανεργία θα αυξηθεί στο 25,2%.(24,9% το 2015).
Όπως εκτιμά το ΙΟΒΕ, το δεύτερο πάντως εξάμηνο του έτους, με την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, η οικονομία θα γυρίσει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά δεν θα καταφέρει να επηρεάσει θετικά τον ρυθμό του ΑΕΠ για ολόκληρο το 2016. Θα τεθούν όμως οι βάσεις για μια θετική δυναμική ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, η περαιτέρω ενίσχυση στον Τουρισμό θα είναι μικρή, ενώ θα παρατηρηθεί κάμψη στη Μεταποίηση.
Το ΙΟΒΕ εκτιμά μηδενικό πληθωρισμό ή μικρή πτώση τιμών για το τρέχον έτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση ομολόγου στις 17 Σεπτεμβρίου με επιτόκιο 3,625% και έως 250 εκατ. ευρώ
- Wall Street: Νευρικότητα με το βλέμμα στη Fed
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Άκτωρ Παραχωρήσεις από την Aktor
- Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στο κέντρο της πόλης της Γάζας
- Τραμπ: Έχουμε deal για το TikTok – Θα ανακοινώσουμε τον αγοραστή
- ΔΟΕ: Στους 18.000 εκπαιδευτικούς οι ελλείψεις στα δημοτικά σχολεία
- Lidl Ελλάς: Εγκαινίασε το νέο κατάστημα στο Αιγάλεω, επένδυση πάνω από 12,4 εκατ. ευρώ
- Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο εμβληματικός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις