Σχεδόν αμετάβλητες οι τιμές στις νομικές υπηρεσίες - δικηγόρους και στις μεταφορές - Η εξέλιξη των τριμηνιαίων Δεικτών Τιμών Παραγωγού στις Υπηρεσίες όπως τις ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ
Οι υπηρεσίες τεχνικών γραφείων (αρχιτεκτόνων, μηχανικών) με 9,8%, μαζί με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ταχυμεταφοράς 8,7% και τα logistics 8,1% κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις το δ΄τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Συγκεκριμένα, η εξέλιξη των τριμηνιαίων Δεικτών Τιμών Παραγωγού στις Υπηρεσίες (ΔΤΠΥ) με έτος βάσης 2015=100,0 και περίοδο αναφοράς το Δ΄ τρίμηνο 2023, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, έχει ως εξής:
Η εξέλιξη των Δεικτών Τιμών Παραγωγού στις Υπηρεσίες παρουσιάζεται στους πίνακες και τα γραφήματα που ακολουθούν.
Ειδικότερα : Στον Πίνακα 1, παρουσιάζονται οι δείκτες και οι αντίστοιχες ετήσιες μεταβολές του Δ΄ τριμήνου 2023, σε σύγκριση με το Δ΄ τρίμηνο 2022, καθώς και οι ετήσιες μεταβολές του Δ΄ τριμήνου 2022, σε σύγκριση με το Δ΄ τρίμηνο 2021.
Στον Πίνακα 2, παρουσιάζονται οι δείκτες και οι αντίστοιχες τριμηνιαίες μεταβολές του Δ΄ τριμήνου 2023, σε σύγκριση με το Γ΄ τρίμηνο 2023, καθώς και οι τριμηνιαίες μεταβολές του Δ΄ τριμήνου 2022, σε σύγκριση με το Γ΄ τρίμηνο 2022.
Στον Πίνακα 3 και στα γραφήματα, παρουσιάζονται οι δείκτες ανά τρίμηνο, για την περίοδο 2021- 2023, 2019-2023 αντίστοιχα. Τα στοιχεία θεωρούνται προσωρινά κατά την πρώτη δημοσίευση τους και δημοσιεύονται ως οριστικά στοιχεία το επόμενο τρίμηνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις