Υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου με την αγορά να μη δείχνει ακόμη σημάδια σταθεροποίησης.
Η αδύναμη ζήτηση από την Κίνα αλλά και οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας στο 2023 έχουν επιβαρύνει το γενικότερο κλίμα και φυσικά την αγορά.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό πετρέλαιο WTI και συγκεκριμένα το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχωρεί κατά 1,01% στα 79,48 δολάρια ανά βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο τύπου brent παραδόσεως Μαρτίου υποχωρεί κατά 1,14% στα 84,93 ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.
“Το Brent και το WTI έχουν ανακάμψει σχεδόν κατά 15% από τα χαμηλά πριν από μερικές εβδομάδες, καθώς οι έμποροι συνεχίζουν να τιμολογούν με ισχυρότερη κινεζική ζήτηση”, δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.
“Οι προοπτικές παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες, ωστόσο, κάτι που θα διασφαλίσει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν εξαιρετικά ασταθείς”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: Απειλεί για δασμούς 200% στα φαρμακευτικά προϊόντα αλλά μετά από ενάμιση χρόνο
- Ο Τράμπ ζητά την άμεση παραίτηση του Τζερόμ Πάουελ
- Επεισόδιο στη Λιβύη: Έδιωξαν τον Πλεύρη και την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για το Μεταναστευτικό
- Alpha Bank: Νέα εκτελεστική επιτροπή, με συμμετοχή του πρώην CEO της NOVA Π. Γεωργιόπουλου
- Με νέα συγκέντρωση απαντούν οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου στις διαρροές του υπουργείου Οικονομικών
- Εκθεση Κομισιόν για Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα: Πρόοδος αλλά και προκλήσεις
- Καταψηφίστηκε η άρση ασυλίας 14 βουλευτών της ΝΔ, που είχε μηνύσει η Καρυστιανού
- Νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ο Δημήτρης Καιρίδης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις