Τη Δευτέρα 9/2 στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η διαμαρτυρία τους αφού όπως λένε πολλοί αγρότες στο Νομό Σερρών παραμένουν απλήρωτοι και δεν έχει δοθεί λύση στα προβλήματα τους
Μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ τους και στάση-διαμαρτυρία μπροστά στο Διοικητήριο θα κάνουν αύριο Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου το πρωί οι αγρότες του μπλόκου του Προμαχώνα.
Δύο εβδομάδες μετά την αποχώρηση τους από το μεθοριακό σταθμό, όπου είχαν παραμείνει για 54 ημέρες, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν το πρωί της Δευτέρας στις 10:00 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό των Σερρών από όπου θα ξεκινήσουν με μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ τους με προορισμό το χώρο το Διοικητήριο Σερρών.
Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η διαμαρτυρία τους αφού όπως λένε πολλοί αγρότες στο Νομό Σερρών παραμένουν απλήρωτοι και δεν έχει δοθεί λύση στα προβλήματα τους.
Η πρόταση για συγκέντρωση τρακτέρ στις πρωτεύουσες των Νομών, λίγες ημέρες πριν την κάθοδο τους στην Αθήνα έγινε από τον εκπρόσωπο του μπλόκου του Προμαχώνα, Γιάννη Τουρτούρα στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια.
«Για εμάς ο αγώνας δεν τελείωσε. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι με εμάς δεν έχει ξεμπλέξει» είπε ο Γιάννης Τουρτούρας υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι κανένας ευχαριστημένος και δεν έχει λυθεί κανένα από τα προβλήματα τους. «Φέτος το 20% δεν θα σπείρει, την επόμενη χρονιά το υπόλοιπο 20 με 30% και την Τρίτη χρονιά εδώ θα βρίσκεται μια πολυεθνική η οποία θα ψάχνει εργάτες για να καλλιεργήσει τα χωράφια» είπε ο έμπειρος αγροτοσυνδικαλιστής.
Στην ανακοίνωση του το Μπλόκο του Προμαχώνα αναφέρει:
«Η υπομονή τελείωσε. Ο μόχθος μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Τη Δευτέρα στις 11:00 το πρωί, δίνουμε ραντεβού στη Νομαρχία Σερρών για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και το μέλλον των οικογενειών μας. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, απαιτούμε σεβασμό στον ιδρώτα μας! Γιατί χωρίς εμάς, δεν υπάρχει παραγωγή. Χωρίς εμάς, δεν υπάρχει Ελλάδα. Κανείς δεν περισσεύει – Όλοι εκεί με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μας!»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ελάτεια Φθιώτιδας και Άγιο Νικόλαο Λακωνίας
- Φωτιά στο Πεντάκορφο Αιτωλοακαρνανίας
- Ο Λάντο Νόρις νικητής στο Zandvoort, δεύτερος ο Αντονέλι
- Η Ελλάδα ξανά απαλλαγμένη από την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών – Η απόφαση του WOAH
- Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Γιαννωτά Λάρισας
- Φωτιά σε δασική έκταση στον Άγιο Νικόλαο Λακωνίας
- Ο Verstappen έχασε τον έλεγχο κι εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο του grand prix της πατρίδας του
- GM εναντίον Toyota: H ιαπωνική εταιρεία πλησιάζει την κυρίαρχη GM στην έδρα της
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






