Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής αστυνομίας, λόγω της κακοκαιρίας
Λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε περιοχές της επικράτειας, προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, εφαρμόζονται αποφάσεις υποχρεωτικού εφοδιασμού των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα ενώ παράλληλα έχει αποφασιστεί η προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέων οχημάτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, σε σημεία του οδικού δικτύου της χώρας.
Ειδικότερα, και όσον αφορά το σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, από την 22:00 ώρα σήμερα (27-12-2024) θα ισχύσει υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.
Επιπλέον, από την 22:00 ώρα σήμερα (27/12/2024) έως την 16:00 ώρα του Σαββάτου (28/12/2024), ισχύει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων:
- Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- Στην Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Από την παραπάνω απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται οχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.
Για ανάλογες αποφάσεις, που αφορούν τμήματα του κεντρικού οδικού δικτύου της χώρας (Π.Ε.Ο. Ελευσίνας –Θηβών, Νέα Οδό ΠΑΘΕ, Κεντρική οδό ΠΑΘΕ και αυτοκινητόδρομο Αιγαίου), εκδίδονται ή αναμένεται να εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις από τις κατά τόπους αστυνομικές Υπηρεσίας (Γ.Α.Δ. και ΓΕ.Π.Α.Δ.), οι οποίες επικαιροποιούνται συνεχώς και βρίσκονται αναρτημένες σε ειδικό banner (δείτε εδώ) στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του οδικού δικτύου της Αττικής, υποχρέωση εφοδιασμού με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα ισχύει μέχρι τώρα για:
- τη Στερεά Ελλάδα, στο σύνολο του οδικού δικτύου Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας,
- τη Θεσσαλία, στο σύνολο του οδικού δικτύου Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας,
- τη Δυτική Μακεδονία, στο σύνολο του οδικού δικτύου Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας,
- την Κεντρική Μακεδονία, στο σύνολο του οδικού δικτύου Χαλκιδικής, Ημαθίας και Πέλλας, καθώς και για το ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο της Πιερίας.
Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται στους πολίτες και ιδιαίτερα στους οδηγούς, οι οποίοι διαμένουν ή πρόκειται να κινηθούν προς περιοχές όπου αναμένεται να επεκταθούν/ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ σε κάθε περίπτωση να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι συγγενείς των θυμάτων Τεμπών απέναντι σε ένα σύστημα που ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια
- Αμοιβή $10 εκατ. από ΗΠΑ για πληροφορίες των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης
- Αεροδρόμιο Τερουέλ στην Ισπανία: Ασφαλές καταφύγιο για αεροπλάνα που καθηλώθηκαν λόγω του πολέμου
- Tο ΝΑΤΟ απέσυρε όλη την αποστολή που είχε στο Ιράκ
- Μέση Ανατολή: 1.021 οι νεκροί στο Λίβανο από τις επιθέσεις του Ισραήλ
- Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει άδεια στις ΗΠΑ για χρήση βάσεων κατά του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
- Ποινή στο Φουρνιέ, χάνει το ντέρμπι με Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα
- Νέα διοικητική δομή για το project Audi F1
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








