Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών
Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Κώστα Τσιάρα γίνεται υπερδέσμευση 22 εκατ. και εντάσσονται όλες οι προτάσεις που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας στην Παρέμβαση Π3-77-1.1 στον τομέα της Γεωργίας του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027.
Ο κος Τσιάρας, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, αποφάσισαν την χορήγηση υπερδέσμευσης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ένταξη όλων των προτάσεων που θα πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που είναι ήδη σε εξέλιξη.
Ειδικότερα:
Σύμφωνα με τα υποβληθέντα στοιχεία, η Δημόσια Δαπάνη της πρόσκλησης, συνολικού ύψους 31.179.560,00 ευρώ, έχει υπερκαλυφθεί, καθώς υποβλήθηκαν 247 προτάσεις, με συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη ύψους 52.332.983,68 ευρώ.
Για την κάλυψη του συνόλου των αιτήσεων στήριξης που πληρούν τα σχετικά κριτήρια επιλεξιμότητας αποφασίσθηκε προγραμματική υπερδέσμευση μέχρι του ποσού των 22 εκατ. ευρώ περίπου, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία των γεωργών – κτηνοτρόφων για να αντιμετωπίσουν από κοινού τις νέες προκλήσεις της αγοράς και να βελτιώσουν τη θέση τους στην αλυσίδα αξίας της αγροδιατροφής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις