Ελλάδα

Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 2.800 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία

Καθηγητές και δάσκαλοι θα μπορούν να δηλώσουν διαθεσιμότητα και θέση προτίμησης

Έως την Παρασκευή κλείνουν για τη φετινή χρονιά τα κενά στα σχολεία καθώς θα έχουν τοποθετηθεί όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν διαθεσιμότητα, όπως δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για να καλυφθούν τα 2.800 κενά που υπάρχουν και μπορούν να δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται τη θέση προτίμησης. Την Τετάρτη κιόλας, οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν με sms σε ποια σχολεία θα τοποθετηθούν και έως την Παρασκευή θα είναι στις θέσεις τους.

Ανοίγει η πλατφόρμα καταγγελίας bulling στα σχολεία

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του bulling στα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει, είναι ζήτημα που αφορά όλες τις προηγμένες χώρες, κι εμείς παρατηρούμε τι έχουν κάνει αυτές οι χώρες και αντιγράφουμε διαχειριστικά μοντέλα που έχουν εφαρμοστεί. Στο πλαίσιο αυτό επιλέγουμε μαθήματα ενσυναίσθησης όπως στη Δανία, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όπου έχει επενδύσει η Σουηδία και την αύξηση στις προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων που έχει επιλέξει η Γαλλία. Εκτιμούμε πως η δράση αυτό σε συνδυασμό με την πλατφόρμα για τις καταγγελίες για bulling στα σχολεία που ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα, θα μας φέρει σε καλύτερη θέση απέναντι σε ένα κεφαλαιώδες ζήτημα για την εκπαίδευση και την ελληνική οικογένεια».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu