«Σημαντική είναι η αύξηση του μεταφορικού κόστους, ως συνέπεια των γεωπολιτικών γεγονότων που επηρεάζουν σε παγκόσμια κλίμακα τις θαλάσσιες και όχι μόνο μεταφορές»
Τα πενήντα χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά κλείνει φέτος η εταιρεία αθλητικών ειδών Zakcret Sport της οικογένειας Χαϊκάλη, η οποία παρουσίασε το 2024 κύκλο εργασιών 51,49 εκατ. ευρώ ή αύξηση 4,42% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2023).
Την ίδια στιγμή, τα EBITDA της εταιρείας ανήλθαν σε 2 εκατ. ευρώ υποχωρώντας σημαντικά 18,26%. Ακόμη μεγαλύτερη πίεση γνώρισαν τα κέρδη πριν και μετά τους φόρους. Συγκεκριμένα τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε μόλις 130.839 ευρώ (-83,35%) και τα κέρδη μετά φόρων σε 83.867 ευρώ (-86,00%).
Κατά όσα τονίζονται, δε, από την εταιρεία «η αύξηση των δαπανών διάθεσης προκύπτει από την πλήρη ετήσια λειτουργία των οχτώ συνολικά καταστημάτων που ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2023. Τα αποτελέσματα χρήσης του 2023 περιλαμβάνουν σημαντικά μικρότερη χρονική λειτουργία των νέων καταστημάτων και ως εκ τούτου και σημαντικά χαμηλότερες δαπάνες διάθεσης όπως δαπάνες μισθοδοσίας, ενοικίων, ενέργειας κλπ».
Σε ό,τι αφορά τα επιπρόσθετα έξοδα αναφέρεται ότι «επίσης σημαντική είναι η αύξηση του μεταφορικού κόστους, ως συνέπεια των γεωπολιτικών γεγονότων που επηρεάζουν σε παγκόσμια κλίμακα τις θαλάσσιες και όχι μόνο μεταφορές».
Εξάλλου, αυτό που τονίζεται από τη διοίκηση είναι ότι αναγκαίες ανακαινίσεις-βελτιώσεις του υπάρχοντος δικτύου καταστημάτων επιβάρυναν σε μεγάλο βαθμό το σύνολο των δαπανών για την προηγούμενη χρονιά.
Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση, η εταιρεία διαθέτει 36 φυσικά καταστήματα και πάνω από 250 σημεία παραλαβής σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει και e-shop.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βραβείο Δημοκρατίας σε Ισραηλινό δημοσιογράφο από το Δήμο Αθηναίων
- Νέες εστίες ευλογιάς αιγοπροβάτων στη Ροδόπη και χιλιάδες θανατώσεις
- Υλικά κατασκευής κατοικιών: Επιβράδυνση ρυθμού αύξησης τιμών τον Αύγουστο
- Διευκρινιστική δήλωση Άννας Διαμαντοπούλου για Μαρία Καρυστιανού
- Γαλλία: Ένοχος για συμμετοχή σε συμμορία ο Σαρκοζί
- MARMADE: Θαλάσσια βιομάζα για τρόφιμα και ζωοτροφές
- O Φλωρίδης άλλαξε τροπάρι: Σύντομα η εισαγγελική απόφαση για την εκταφή της σορού του γιου του κ. Ρούτσι
- «Πράσινες» ενεργειακές λύσεις από τη Huawei – Roadshow σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις