Την πεποίθηση πως τέτοιο σοκ και τέτοια πανωλεθρία – σαν τη σημερινή – δεν θα σημειωθεί εκ νέου στο ελληνικό χρηματιστήριο εξέφρασε ο Τάκης Ζαμάνης, κορυφαίο στέλεχος της Βeta Securities.
“Tέτοια πτώση δεν θα ξαναδούμε”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμάνης, περιγράφοντας τη Μαύρη Δευτέρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς μετά από πέντε εβδομάδες απραξίας, η αγορά έκλεισε σε συνθήκες κραχ, με πτώση -16,23% στις 668,06 μονάδες.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Ζαμάνης παραδέχθηκε πως η ελληνική αγορά βρέθηκε στη δίνη μεγάλων πιέσεων, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία πως οι επικείμενες εξελίξεις θα στηρίξουν το χρηματιστήριο.
Ο κυρίαρχος στόχος είναι να ισορροπήσει η ελληνική αγορά, με τη στήριξη των εξελίξεων από εδώ και στο εξής, σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε ημερομηνία – ορόσημο την 20η Αυγούστου, καθώς μέχρι τότε κυβέρνηση και δανειστές θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει τη συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση των αρχών να επιβάλλουν περιορισμούς στους Έλληνες επενδυτές, ο κ. Ζαμάνης τόνισε πως “οι αρχές λειτούργησαν σωστά, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν αγοραστές στο χρηματιστήριο”.
Οι περιορισμοί ήταν αναγκαίοι και αποδείχθηκαν σωστοί, γιατί κατόρθωσαν να προστατεύσουν την ελληνική αγορά, σημείωσε ο Ζαμάνης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μελίντα Φρεντς Γκέιτς για Έπσταϊν: «Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι μακριά από όλη αυτή τη λάσπη»
- Εγκαίνια κέντρου καινοτομίας στα Ιωάννινα
- Η Texas Instruments εξαγοράζει τη Silicon Labs με 7,5 δισ. δολ.
- Η Airbus που αυξάνει την παραγωγή στρατιωτικών αεροσκαφών
- Επανεκκίνηση σχέσεων Τουρκίας, Αιγύπτου με φόντο Λιβύη, Γάζα και Ανατολική Μεσόγειο
- Δικαστική απόφαση ακυρώνει τη σύμβαση CK Hutchison με Παναμά για τα λιμάνια
- Πως τα Ατομα με Αναπηρία θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας
- Ιμάμογλου: Η εισαγγελία ζητεί 20 έτη κάθειρξης για «πολιτική κατασκοπεία»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








