Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ θα υπάρξει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.
Το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία θα συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας στην Μαύρη Θάλασσα την επόμενη εβδομάδα και ειδικότερα την λειτουργία διαδρόμου για την εξαγωγή των σιτηρών, έπειτα από αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε η Ατλαντική Συμμαχία.
Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνου Λουνγκέσκου δήλωσε ότι το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, που συστάθηκε κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους, θα συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση της Ρωσίας να αποσυρθεί από την συμφωνία για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ζήτησε την διεξαγωγή συνάντησης κατά την διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Η εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν την αποχώρηση της Ρωσίας από την συμφωνία και «την συνέχιση των προσπαθειών για την χρησιμοποίηση των τροφίμων ως όπλου, πράγμα που πλήττει εκατομμύρια ευάλωτους ανθρώπους στον κόσμο».
Η συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας θα διεξαχθεί σε επίπεδο πρεσβευτών, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.
Στο βραδινό του μήνυμα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε: «Στην συνεργασία μας κινηθήκαμε σε ένα νέο, πιο προωθημένο επίπεδο, στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, και αυτός ο μηχανισμός μπορεί να έχει αποτέλεσμα».
«Πρότεινα στον Γενς να συγκληθεί χωρίς καθυστέρηση το Συμβούλιο για διαβουλεύσεις σχετικά με την κρίση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση ασφαλείας στην Μαύρη Θάλασσα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αλμα της στερλίνας σε υψηλό 1,5 μήνα με το βλέμμα στην Τράπεζα της Αγγλίας
- Ευρωζώνη: Απότομο φρένο στην οικονομική ανάπτυξη τον Οκτώβριο – Βουτιά του PMI, στερεύει η ζήτηση
- Στους δρόμους ξανά την Πέμπτη 5/11 μαθητές, φοιτητές και καθηγητές
- Η απάντηση Αυγερινοπούλου για το συνεταίρο, πρώην σύζυγό της, του Mr. Χωριάτικο
- Eurostat: Μείωση 11,8% στο ρεύμα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα το α’ εξάμηνο 2026
- Πληθωριστικό σοκ στην Ελλάδα: Στο 5,6% εκτινάχθηκε η ακρίβεια, πολύ πάνω από την ευρωζώνη
- Νέο ιστορικό υψηλό για τη Revolut με την αξία της να εκτοξεύεται στα 115 δισ. δολάρια
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισχυρή άνοδος με αιχμή τις τράπεζες μετά την εκλογική ανατροπή στις ΗΠΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








