Αύξηση κατά 40,8% των εσόδων από τη φορολογία μεταβιβάσεων ακινήτων κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για την πορεία των εσόδων στο επτάμηνο οι εισπράξεις από τους φόρους στις μεταβιβάσεις και συγκεντρώσεις κεφαλαίων ( που αφορούν κυρίως αγοραπωλησίες ακινήτων) έφτασαν τα 204,63 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 40,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (145,30 εκατ. ευρώ).
Ειδικότερα το μήνα Ιούλιο οι εισπράξεις από τους φόρους μεταβίβασης αυξήθηκαν κατά 50,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Ανήλθαν σε 24,59 εκατ. ευρώ έναντι 16,33 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2017.
Η αύξηση στα έσοδα από το φόρο μεταβίβασης όπως αναφέρεται στη έκθεση της ΑΑΔΕ «είναι πιθανόν να οφείλεται στην αναμενόμενη μεταβολή των αντικειμενικών αξιών που δύναται να οδήγησε πλήθος υποψήφιων αγοραστών ακινήτων στην ταχύτερη ολοκλήρωση των αγορών τους πριν την εφαρμογή των νέων τιμών ζώνης».
Σημειώνεται ότι από την 1.1.2019 θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Antipollution Α.Ε.: Ένα σπάνιο φαινόμενο, με καταιγισμό κερδοφορίας και δύο έκτακτες διανομές €22 εκατ. ευρώ σε τρεις μήνες
- Συγκέντρωση αγροτών στον Τύρναβο την Τετάρτη
- Levi’s: Βάρος στην premium σειρά τζιν των 300 ευρώ
- Το κρέας έγινε τελικά …ψάρι, στις τιμές φυσικά
- Ελβετία: Πάνω από 25 εκατ. δολάρια για το διαμάντι Mellon blue σε δημοπρασία του Christie’s
- Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες τουρκικού μεταγωγικού που συνετρίβη στη Γεωργία
- ΕΧΑΕ: Ενέκρινε το ΔΣ την αναθεωρημένη Δημόσια Πρόταση της Euronext
- «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Πάνω από 100.000 πολίτες από όλη τη χώρα εντάσσονται στη δράση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








