Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε 2 δόσεις
Με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Κώτσηρα και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για τις 30 Ιουνίου 2025 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 (Α’ 77) για το φορολογικό έτος 2024.
Ειδικότερα, για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πληρωμή του φόρου πραγματοποιείται σε δύο δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται εμπρόθεσμα μέχρι και τις 31 Ιουλίου και τη δεύτερη δόση μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2025.
Η δήλωση υποβάλλεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Πλοία/Ναυτιλιακές Εταιρείες > Δήλωση Φόρου πλοίων β’ κατηγορίας ν. 27/1975 > Είσοδος στην εφαρμογή. Επισημαίνεται ότι η δήλωση αφορά τα πλοία β’ κατηγορίας εσωτερικών πλόων, ανεξαρτήτως σημαίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διεύρυνση ΕΕ: Σκέψεις για αλλαγή του τρόπου ένταξη νέων μελών χωρίς πλήρες δικαίωμα ψήφου
- Ξεκινάει ο διαγωνισμός της ΕΛΣΤΑΤ για μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων
- Αγορές ιδίων μετοχών από 8 εισηγμένες εταιρείες
- Οκτώ αλλαγές προπονητή η Νότιγχαμ Φόρεστ επί ιδιοκτησίας Μαρινάκη
- Τζόκερ: Στη Θεσσαλονίκη το τυχερό δελτίο των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ
- Τσάμπιονς Λιγκ: Με μοναδική απουσία τον Ροντινέι κόντρα στην Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός (21/10)
- Holcim: Η μητρική της ΑΓΕΤ Ηρακλής απέκτησε με 1,85 δισ. ευρώ τη γερμανική Xella
- Ανακάμπτουν οι τιμές των μετοχών σε Ευρώπη και Χρηματιστήριο Αθηνών – Αλμα ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις