«Δεν είναι ένας αποκαλούμενος πόλεμος αλλαγής καθεστώτος, αλλά το καθεστώς σίγουρα άλλαξε και ο κόσμος είναι σήμερα καλύτερα γι' αυτό»
«Δεν ξεκινήσαμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά θα τον τελειώσουμε», δήλωσε από το Πεντάγωνο ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, όπως μεταδίδει το CNBC.
Σύμφωνα με τον Πιτ Χέγκσεθ το ιρανικό καθεστώς διεξάγει πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ «εδώ και 47 ολόκληρα χρόνια», όμως δεν το δήλωνε ανοιχτά.
«Το έκαναν μέσα από το αίμα του λαού μας. Βόμβες σε αυτοκίνητο στη Βηρυτό, επιθέσεις με ρουκέτες στα πλοία μας, δολοφονίες στις πρεσβείες μας, βόμβες στις άκρες δρόμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν που χρηματοδοτούνται και οπλίζονται από τους δολοφόνους της ιρανικής Δύναμης Quds και του IRGC».
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, χαρακτήρισε την αεροπορική επιχείρηση των ΗΠΑ κατά του Ιράν «την πιο θανατηφόρα, πιο σύνθετη και πιο ακριβή αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία».
Όπως προσέθεσε, το Ιράν «κατασκεύαζε ισχυρούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να δημιουργήσει μια συμβατική ασπίδα για τις πυρηνικές εκβιαστικές φιλοδοξίες του».
«Το Ιράν είχε ένα συμβατικό όπλο στο κεφάλι μας καθώς προσπαθούσε με ψέματα να φτάσει σε μια πυρηνική βόμβα», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι ΗΠΑ ήθελαν μια ειρηνική λύση, όμως «η Τεχεράνη δεν διαπραγματευόταν. Καθυστερούσαν, κερδίζοντας χρόνο για να ξαναγεμίσουν τα αποθέματα των πυραύλων τους και να επανεκκινήσουν τις πυρηνικές τους φιλοδοξίες. Ο στόχος τους; Να μας κρατούν ομήρους, απειλώντας να χτυπήσουν τις δυνάμεις μας. Λοιπόν, ο πρόεδρος Τραμπ δεν παίζει αυτά τα παιχνίδια».
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η τρέχουσα σύγκρουση «δεν είναι ένας αποκαλούμενος πόλεμος αλλαγής καθεστώτος, αλλά το καθεστώς σίγουρα άλλαξε και ο κόσμος είναι σήμερα καλύτερα γι’ αυτό».
«Στην απελπισία του ο εχθρός αποκαλύπτεται, καθώς πύραυλοι του Ιράν και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέφτουν αδιακρίτως σε ξενοδοχεία, αεροδρόμια, διαμερίσματα και άλλους πολιτικούς στόχους των γειτόνων τους», κατέληξε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- AUSTRIACARD HOLDINGS: Πώληση μειοψηφικού ποσοστού στη SEGLAN για 2,25 εκατ. ευρώ
- Λιγότερες διαφημίσεις στις κορυφαίες στιγμές των livestreams με τα νέα εργαλεία του YouTube
- Κοντά σε συμφωνία για την παραχώρηση ποσοστού με αποτίμηση 3 δισ. δολαρίων το OnlyFans
- Gizmo: Χρηματοδότηση 22 εκατ. δολάρια για την ελληνοκυπριακή start up που βάζει το ΑΙ στην εκπαίδευση
- Τα λιπάσματα τινάζουν στον αέρα τις τιμές της αγροτοπαραγωγής
- Εuroleague: Κόντρα στην Εφές ο ΠΑΟ Aktor με στόχο τη νίκη και την εξάδα (21:15)
- Κύπρος: Πτώση 30% στις τουριστικές κρατήσεις του Μαρτίου λόγω Μεσανατολικής κρίσης
- Attica Πολυκαταστήματα: Αύξηση κερδών και δεύτερη επιστροφή κεφαλαίου στο μέτοχο (Ideal Holdings)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








