Καθησυχαστικός για τις συνέπειες που θα έχουν για τη χώρα μας οι εξελίξεις στην Ουκρανία, εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».
Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία ανησυχία στο ζήτημα της επάρκειας φυσικού αερίου στην Ελλάδα από τις έως τώρα εξελίξεις. Όπως είπε ένα από τα μέτρα που συζητούνται είναι να τεθεί εμπάργκο από τους αγωγούς που περνούν μέσα από την Ουκρανία, ωστόσο στην Ελλάδα το φυσικό αέριο φτάνει μέσω Μαύρης Θάλασσας από τον Turk Stream και το Αζερμπαϊτζάν.
Για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, εξήγησε ότι αποτελεί την προβλεπόμενη διαδικασία καθώς ένα μείζον γεγονός έχει συμβεί στην περιοχή μας .
Για την αύξηση των τιμών, είπε πως μένει να φανεί πως θα αντιδράσει η παγκόσμια οικονομία στις εξελίξεις στην Ουκρανία, ωστόσο τυχόν ανατιμήσεις στα καύσιμα σήμερα συνιστούν κερδοσκοπία.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε στην άποψή του πως η αριστερά ευθύνεται για το ότι δεν υπάρχει φθηνό ρεύμα στην Ελλάδα.
«Μα όταν σε κάθε προσπάθεια να αποκτήσουμε φθηνό ρεύμα κάποιοι μουρλοί τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα δεν θα έχουμε ακριβότερο ρεύμα;», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως η αριστερά είναι 100% η μεγαλύτερη καταστροφή για την Ελλάδα.
«Γενικά για κάθε πρόβλημα της χώρας μας η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έχει τη βασική ευθύνη» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Mars Hellas: Νέος πρόεδρος ο Predrag Milincic
- AVAX: Καλά νέα από το Παρίσι, στα 230 εκατ. ευρώ η πρόβλεψη EBITDA για το 2030
- Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα: Άμυνα, ενέργεια και F-35 στο επίκεντρο του 6ου Στρατηγικού Διαλόγου
- Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: 95 εκατ. στη βιομηχανία και μήνυμα «σταθερότητας» πριν από τις κάλπες
- Πιερρακάκης: Στα μέσα του 2027 ο ανάδοχος για την ΠΥΡΚΑΛ – Δεν θα περάσει ο ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση
- Μαρινάκης στο Μαξίμου με Μητσοτάκη: Προχωρά ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση του «Γ. Καραϊσκάκης»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ανοδική αντίδραση με πρωταγωνιστή τον κλάδο υγείας
- Σέρτζιο Ερμότι: Η Γαλλία χρειάζεται «σκληρά μέτρα» για την κρίση χρέους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








