Στα 14,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη τηςAegean Airlines το πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ η επιβατική κίνηση παρουσίασε αύξηση 15% με 5 εκατ. επιβάτες.
Τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 403,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4% σε σχέση με το 2014.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 14,8 εκατ. ευρώ, από 16 εκατ. ευρώ το 2014, καθώς η ενδυνάμωση του δολαρίου, η αύξηση χρεώσεων αεροναυτιλίας στην Ελλάδα, αλλά και η προσφορά χαμηλότερων ναύλων αντιστάθμισαν τις ωφέλειες από τη μείωση του κόστους καυσίμου, αλλά και τη βελτίωση στο μοναδιαίο κόστος που απορρέει από οικονομίες κλίμακας.
Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, μετά και την καταβολή του ετήσιου μερίσματος, διαμορφώθηκαν σε 320 εκατ. ευρώ. την 30.06.2015.
«Είναι σημαντικό ότι παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην κύρια βάση μας, τόσο σε γραμμές εσωτερικού όσο και εξωτερικού, αλλά και την αυξημένη αστάθεια και αβεβαιότητα που επικράτησε στη χώρα, διατηρήσαμε υγιή κερδοφορία, επιβεβαιώνοντας την αναπτυξιακή μας στρατηγική», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ExxonMobil: Μείωση κερδών 6% στα 7,71 δισ. δολάρια το α’ τρίμηνο
- Eldorado Gold: Αύξηση εσόδων 38%, καθαρά κέρδη στους μετόχους 0,35 δολάρια ανά μετοχή το α΄τρίμηνο
- ΕΕ: Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παραβίαση των κανόνων απορρήτου δεδομένων
- Tesla: “Βουτιά” 80,7% των πωλήσεων στη Σουηδία τον Απρίλιο
- “Πράσινο φως” από την Κομισιόν για 3,13 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
- Επ. Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 127.314 ευρώ στην εταιρεία διανομής δημητριακών πρωϊνού, Aτλάντα
- ΔΥΠΑ: Επίδομα 1.000 ευρώ για χιλιάδες άνεργους
- Eurostat: Στο 6,2% σταθερή η ανεργία τον Μάρτιο – Στην Ελλάδα «τσίμπησε» στο 9%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις