Τον τερματισμό των ομαλών εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία πρόκειται να ζητήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, ανοίγοντας τον δρόμο για αυξημένους δασμούς στις ρωσικές εισαγωγές, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ανακοίνωσή του για ανάκληση των εμπορικών προνομίων θα γίνει μαζί με την Ομάδα των Επτά και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις πηγές.
Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς το εμπορικό καθεστώς της Ρωσίας, επειδή αυτή η εξουσία ανήκει στο Κογκρέσο, όπου Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές έχουν ζητήσει την ανάκληση.
Η αναστολή των ομαλών εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ θα βάλει τη Ρωσία στο γκρουπ χωρών όπως η Κούβα και η Βόρεια Κορέα. Θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να χτυπήσουν τη Ρωσία με σημαντικά υψηλότερους δασμούς από αυτούς που ισχύουν για άλλα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, που έχει ως βασική αρχή τη μη διάκριση μεταξύ των μελών και την ίση μεταχείριση όλων των μελών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διονύσης Γρηγοράτος: Ο πρώην CEO της Nexi Greece ιδρύει εταιρεία τεχνολογίας
- Ανέλαβε καθήκοντα CEO ο Αριστείδης Βουράκης στην Aegean Baltic Bank
- Το μεγάλο comeback της Σφακιανάκης με έσοδα €673 εκατ. και η έκπληξη στο «bottom line»
- Παραίτηση του Βάιου Μακρυγιάννη από τη Deloitte Business Solutions AE
- Οι πέντε που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το mega ΣΔΙΤ του Θεαγενείου
- ΔΝΤ: Γερμανία, Ην. Βασίλειο και Γαλλία παραμένουν οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης το 2026
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε την αναθεώρηση σε 50%+1 μετοχή της δημόσιας πρότασης της Euronext στην ΕΧΑΕ
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Στα 12,845 εκατ. ευρώ το μετοχικό της κεφάλαιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








