Πληρώνει το κράτος έργο που εκμεταλλεύεται ιδιώτης
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο λόγω της παραχώρησης χρήσης του στην ΚΑΕ Ολυμπιακός του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, αλλά κυρίως εξαιτίας των κρατικών παρεμβάσεων εκσυγχρονισμού και της ενεργειακής αναβάθμισης που χρηματοδοτείται από δημόσιους πόρους.
Το έργο αφορά εκτεταμένες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού του κτιρίου (ψύξη-κλιματισμό, ηλεκτρολογικά, ενεργειακή κατανάλωση κ.λπ.), ώστε το στάδιο να λειτουργεί με μικρότερο κόστος και με σύγχρονες προδιαγραφές.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε περίπου 24,8–25 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΣΕΦ. Παράλληλα, καθυστερεί ακόμη η πλήρης εφαρμογή της σύμβασης παραχώρησης.
Τα χρήματα προέρχονται από το Δημόσιο.
Η εκταμίευση των χρημάτων δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στο ελληνικό μπάσκετ και κυρίως στην πλευρά του Παναθηναϊκού. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος αντέδρασε για μία ακόμα φορά, καθώς στην περίπτωση της παραχώρησης του γηπέδου μπάσκετ στο ΟΑΚΑ (μετονομάστηκε σε Telecom Center), η πλευρά του Παναθηναϊκού ανέλαβε τα κόστη, ακόμα και αυτά συμπληρωματικών έργων γύρω από το γήπεδο.
Να σημειωθεί πως γενικά το ελληνικό δημόσιο πραγματοποιεί παραχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων είτε μέσω του Υπερταμείου, είτε μέσω άλλων φορέων, υποχρεώνονται τους ιδιώτες επενδυτές να προβούν σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης κλπ. κάτι το οποίο δεν έγινε στην περίπτωση του ΣΕΦ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Dimand – ΔΕΔΔΗΕ: Mega deal 158,3 εκατ. ευρώ για νέα γραφεία στον Ελαιώνα και ακίνητα στο Περιστέρι
- Ευρωπαϊκές αγορές: Από τα ιστορικά υψηλά σε αρνητικό κλείσιμο – «Βουτιά» 25,4% για τη Universal Music
- DIMAND Α.Ε. - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας Ν. 3556/2007
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Λιμενικό: Επανεκκινούν τα δρομολόγια από τα τρία μεγάλα λιμάνια
- Η Ιταλία αναστέλλει τη Σένγκεν με την Ισπανία
- Stéphane Boujnah για Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία, προς δημιουργία τεχνολογικού κόμβου
- Εξοχική κατοικία: Από τα 1.171 ευρώ στη Ζαγορά έως τα 4.615 ευρώ/τ.μ. στις Σπέτσες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








