Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (αναζητούντες εργασία) για τον πρώτο μήνα του νέου έτους ανέρχονται σε 928.962 περισσότεροι κατά 18.494 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα το Δεκέμβριο του 2016, ενώ ποσοστιαία μεταφράζεται σε αύξηση 2,03%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία 500.401 (53,87%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 428.561(46,13%) είναι εγγεγραμμένοι για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Από αυτούς τα “πρωτεία” κατέχουν και πάλι οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες σε ποσοστό 61,67%.
Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες το μεγαλύτερο ποσοστό εμφανίζεται σε αυτή μεταξύ 30 και 54 ετών με ποσοστό κοντά στο 64%.Στην κατηγορία του βαθμού εκπαίδευσης τα πιο υψηλά ποσοστά παρατηρούνται σε αυτούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 47,85% ενώ σε σχέση με την υπηκοότητα 9 στους 10 είναι Έλληνες υπήκοοι.
Στο σύνολο των εγγεγραμμένων μη αναζητούντων εργασία τον Ιανουάριο του 2017 είναι λιγότεροι κατά 0,71% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2016, ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι αντίστοιχα είναι λιγότεροι κατά 27.647 (-14,97%) 157.015 συνολικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Αυξήθηκε ο συνολικός πληθυσμός της ΕΕ στα 452 εκατ. – Που οφείλεται και γιατί είναι δυσμενής η εικόνα της Ελλάδας
- Seanergy: Στο ταμπλό από τη Δευτέρα (13/7) το ομόλογο των 100 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα στα ταμπλό με πιέσεις από τεχνολογία
- Η Τράπεζα Πειραιώς απορροφά έξι θυγατρικές
- Η Shein πήρε το «πράσινο φως» από την Κίνα για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
- ΑΑΔΕ: Παράταση έως 24 Ιουλίου για φορολογικές δηλώσεις, μετά από αιτήματα φορέων
- Θεσμική συμμαχία ΥΠΕΞ – Εξαγωγέων για ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








