Aύξηση κατά 2,6% εμφάνισε η εισερχόμενη τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του έτους, φθάνοντας τους 444.000 τουρίστες. Παρά ταύτα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν μείωση κατά 2,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και διαμορφώθηκαν στα 310 εκατ. ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση, κατά 6,8%, των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 138 εκατ. ευρώ, καθώς οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 αυξήθηκαν κατά 1,0% και διαμορφώθηκαν στα 168 εκατ. ευρώ.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το ταξιδιωτικό ισοζύγιο να εμφανίσει πλεόνασμα 64 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 41,1%, έναντι πλεονάσματος 45 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διαρροή υπ. Ανάπτυξης: Ποια θα είναι τα προϊόντα με μειωμένες τιμές 5% από 31 Αυγούστου
- Μεγάλη μάχη Γαλλίας και Μαρόκου στη Βοστώνη για μια θέση στους τέσσερις του κόσμου
- Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για 150.000 επιταγές αγοράς βιβλίων
- CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Αναγκαστική προσγείωση μαχητικού F-16 στη Ζάκυνθο λόγω μηχανικής βλάβης
- Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022 οι τιμές παραγωγού στην Κίνα
- ΕΛΣΤΑΤ: 66 θάνατοι και αύξηση 12,9% στα εργατικά ατυχήματα το 2024
- Allianz: Οι πλημμύρες απειλούν την ελληνική οικονομία με κόστος 6,9 δισ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








