Ο μέσος χρήστης ξοδεύει 555€ στην εν λόγω κατηγορία, καταγράφοντας αύξηση 12% σε σχέση με τον Ιούνιο 2024 (493€).
Καθώς το φετινό καλοκαίρι προχωρά όλο και περισσότεροι καταναλωτές σκέπτονται για αγορά κλιματιστικού.
Σύμφωνα με στοιχεία του Skroutz, τον Ιούνιο 2024 σημειώθηκε αύξηση του τζίρου στα κλιματιστικά κατά 111% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα για τον φετινό Ιούνιο δείχνουν ότι ο μέσος χρήστης ξοδεύει 555€ στην εν λόγω κατηγορία, καταγράφοντας αύξηση 12% σε σχέση με τον Ιούνιο 2024 (493€).
Εξάλλου, η συγκεκριμένη αγορά βρίσκεται εν γένει σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.
Κατά όσα αναφέρουν στοιχεία από έρευνα της Στόχασις, η εγχώρια αγορά κτιριακού κλιματισμού ως απόρροια και της κλιματικής αλλαγής την πενταετία 2019-2023 παρουσίασε Μέσο Ετήσιο Ρυθμό Μεταβολής (ΜΕΡΜ) 9%, ενώ το 2023 πουλήθηκαν πάνω από 730.000 κλιματιστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία split-units ή αλλιώς διαιρούμενες συσκευές κτιριακού εξοπλισμού είναι η κατηγορία με τις περισσότερες πωλήσεις και στη δεύτερη θέση βρίσκεται η κατηγορία κεντρικών κλιματιστικών εγκαταστάσεων.
Πιο συγκεκριμένα, η εγχώρια αγορά διαιρούμενων συσκευών ξεπέρασε τα 680.000 τεμάχια το 2023, παρουσιάζοντας Μέσο Ετήσιο Ρυθμό Μεταβολής 9% την περίοδο 2019-2023, ενώ η εγχώρια αγορά κεντρικών κλιματιστικών εγκαταστάσεων εκτιμάται σε 50.000 τεμάχια περίπου το 2023, παρουσιάζοντας ΜΕΡΜ 15% την περίοδο 2019-2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΑΝΕΞ: Νέα επένδυση 5 εκατ. ευρώ σε ερευνητική μονάδα στην Πάτρα
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ιστορικός βαθμός για το Πράσινο Ακρωτήρι, «λευκή» πρεμιέρα για την Ισπανία
- Ακατάσχετη η ενίσχυση για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Ένας νεκρός από την πρώτη, μετά την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν, ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο
- Reuters: Τραμπ και Γαλιμπάφ υπέγραψαν το μνημόνιο για τον τερματισμό του πολέμου
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








