Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα ξεπεράσει το 1% στο γύρισμα του χρόνου και θα ανέλθει σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από τα τέλη του 2013, με την παγκόσμια ανάπτυξη να ανεβάζει ταχύτητα, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο οικονομικό της δελτίο σήμερα.
_x000D_
«Η μεσοπρόθεσμη προοπτική για την παγκόσμια δραστηριότητα παραμένει αυτή της ενδυνάμωσης της ανάπτυξης, αν και με ρυθμό χαμηλότερα από αυτόν προ της κρίσης», ανέφερε η ΕΚΤ. «Συνολικά η ανάπτυξη φαίνεται να διατηρείται στις προηγμένες οικονομίες και φαίνεται να έχει φθάσει στα κατώτερα επίπεδά της στις οικονομίες αναδυόμενων αγορών».
_x000D_
Ωστόσο, οι παγκόσμιες προοπτικές συνεχίζουν να σκιάζονται από τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι χαμηλές τιμές πρώτων υλών στους εξαγωγείς εμπορευμάτων, την εξισορρόπηση της κινεζικής οικονομίας και την πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, η ΕΚΤ ανέφερε ότι οι προοπτικές σε μεγάλο βαθμό συμβαδίζουν με την δήλωση της στις 8 Δεκεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ τα αδήλωτα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις
- ΔΕΔΔΗΕ: Σήμερα οι προσφορές για το διαγωνισμό ανίχνευσης φωτιάς στο δίκτυο, με τεχνικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις
- Κλειστά τα φαρμακεία στην Αττική λόγω της εορτής του Τιμίου Σταυρού
- Σταθεροποιητικές τάσεις για το δολάριο εν αναμονή της Fed
- Πίεση στο χρυσό λόγω πετρελαίου και εκτιμήσεων για αύξηση επιτοκίων
- Πιέσεις στην Ασία από AI, πετρέλαιο και επιτόκια
- Πτώση στις ασιατικές αγορές με φόντο τις τεχνολογικές μετοχές
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ μπορεί να παραμείνουν στο Ιράν και να «κρατήσουν το πετρέλαιο»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







