Προσπάθεια εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και βελτίωσης της φιλοξενίας των προσκυνητών στην Αθωνική πολιτεία
Μια εξέλιξη η οποία δείχνει μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων σε κεντρικό σημείο, σηματοδοτώντας παράλληλα βελτίωση της φιλοξενίας των προσκυνητών στην Αθωνική Πολιτεία, σημειώθηκε στο Άγιο Ορος. Εξέλιξη όμως, που έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα πρωϊνάδικα της ελληνικής τηλεόρασης.
Αναφερόμαστε στην έναρξη λειτουργίας ενός νέου ξενοδοχείου «Σαμαράδικο» στις Καρυές την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, όπου λειτουργεί σε έναν χώρο που παλαιότερα ήταν κελί.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες που έχει κατ΄αποκλειστικότητα η ιστοσελίδα tilegrafimanews.gr, το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες μια άνετη και οικονομική επιλογή διαμονής, με τιμές που ξεκινούν από τα 40 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Το ξενοδοχείο διαθέτει και επιπλέον υπηρεσίες φυσιοθεραπείας για τους προσκυνητές και οδοιπόρους που κάνουν χιλιόμετρα από μονή σε μονή.
Παράλληλα, λειτουργεί και ένα εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακή αγιορείτικη κουζίνα.
Για αυτή την εξέλιξη υπάρχουν διάφορες αντιδράσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ύπαρξη ενός ξενοδοχείου θα διευκολύνει τους επισκέπτες και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, άλλοι εκφράζουν ανησυχίες για την διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα του Αγίου Όρους.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι αντιδράσεις των ανθρώπων των πρωϊνών τηλεοπτικών εκπομπών, οι οποίοι κάνουν λόγο για μετατροπή του Αγίου Όρους σε τουριστικό θέρετρο, κάτι βέβαια που δεν ισχύει. Ξεχνούν, ίσως γιατί δεν έχουν την προσωπική εμπειρία ότι στις Μονές, μπορούν και φιλοξενούνται επισκέπτες ενώ απαγορεύεται το μπάνιο στη θάλασσα και γενικά υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στη συμπεριφορά των επισκεπτών, που πρέπει να σέβονται την σκληρή καθημερινότητα των μοναχών.
Πάντως, η δημιουργία αυτού του ξενοδοχείου αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για βελτίωση των εγκαταστάσεων του Άγιου Όρος στην πρωτεύουσα Καρυές, όπου αποτελεί και το διαμετακομιστικό κέντρο του Αγίου Όρους, καθώς από εκεί υπάρχει συγκοινωνία με τις μονές. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ανοίξει και ένα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, προσφέροντας στους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής ευκολότερη πρόσβαση σε προϊόντα καθημερινής χρήσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρωταγωνιστές οι Κυκλάδες και ο Αργοσαρωνικός στο πρώτο μεγάλο τριήμερο του καλοκαιριού
- H Αθηναϊκή Ριβιέρα, κορυφαίος συνταξιοδοτικός προορισμός στην Ελλάδα, πόσο έχει το τμ, ποιοι έπονται
- Εργα 110 εκατομμυρίων ευρώ στη Δυτική Μακεδονία μέσω ΑΠΔΕ
- Aύξηση 1,9% στα μεικτά κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων της Κίνας στο α’ τετράμηνο
- Γιώργος Στάσσης: Καμία επιβάρυνση στους λογαριασμούς από το data center στην Κοζάνη
- Ιnditex (Zara): Σταθερή πορεία στο πρώτο τετράμηνο, με αύξηση 5,8% με φόντο την Μεσανατολική κρίση
- LC Waikiki: Η τουρκική αλυσίδα ένδυσης συνεχίζει την επέλαση στα νησιά, μετά τη Ρόδο, πάει Λέσβο
- Allwyn AG - Προκαταρκτικά Μη Ελεγμένα Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Τριμήνου 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








