H Ουκρανία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα υπογράψει νέα συμφωνία που θα αντικαταστήσει την προηγούμενη που λήγει σε λίγες ώρες σήμερα, 31 Δεκεμβρίου
Η διαχειρίστρια εταιρεία για τη διαμετακόμιση του φυσικού αερίου της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δεν έχει ορίσει οποιεσδήποτε ροές φυσικού αερίου για την 1η Ιανουαρίου μέσω του ουκρανικού αγωγού προς την Ευρώπη μέχρι σήμερα στις 15:00 GMT, ώρες πριν από τη λήξη της πενταετούς συμφωνίας μεταξύ της ρωσικής Gazprom και της ουκρανικής Naftogaz.
H Ουκρανία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα υπογράψει νέα συμφωνία που θα αντικαταστήσει την προηγούμενη που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου λόγω της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στο έδαφος της, η οποία πλησιάζει τώρα τον τρίτο χρόνο.
Το 2025 μπορεί να είναι η πρώτη χρονιά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 που δεν θα διοχετευθεί φυσικό αέριο μέσω Ουκρανίας στην Ευρώπη.
Ξεπέρασα τα 50 ευρώ η μεγαβατώρα
Στο μεταξύ η τιμή του φυσικού αερίου στην ολλανδική πλατφόρμα TTF που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ευρώπη συνέχισε την άνοδο της και με άλμα την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου ξεπέρασε τα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η τιμή αυτή είναι η μέγιστη για εφέτος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








