Τι λέει η νέα εγκύκλιος (Ε.2079/2024) του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή
Αυτόματα και αποκλειστικά βάσει τιμολογίων που αναρτώνται στο myDATA θα πραγματοποιείται η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κινητήρων στους αγρότες, για το έτος 2025.
Με τη νέα εγκύκλιο (Ε.2079/2024) του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή, παρέχονται αναλυτικές διευκρινήσεις για την επιστροφή ΕΦΚ που πραγματοποιείται:
• Βάσει των τιμολογίων πώλησης για τις αγορές πετρελαίου κινητήρων που θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες, με αποκλειστική χρήση στη γεωργία καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025.
• Αυτόματα, βάσει των τιμολογίων πώλησης που θα έχουν εκδοθεί και διαβιβαστεί από τους κατόχους άδειας λειτουργίας πρατηρίων παροχής καυσίμων δημόσιας χρήσης, στις ψηφιακές πλατφόρμες myData και eSend της ΑΑΔΕ.
• Σταδιακά, εντός πέντε χρονικών περιόδων, χωρίς την τήρηση οποιασδήποτε διαδικασίας από τους αγρότες.
Σημειώνεται ότι:
• οι αγρότες για να τύχουν της επιστροφής του ΕΦΚ, πρέπει να ζητούν την έκδοση τιμολογίου από τα πρατήρια παροχής καυσίμων δημόσιας χρήσης,
• οι κάτοχοι άδειας λειτουργίας πρατηρίων παροχής καυσίμων δημόσιας χρήσης, οφείλουν να τηρούν τις υποχρεώσεις τους ως προς την ηλεκτρονική διαβίβαση των δεδομένων εντός των τιθέμενων προθεσμιών, στις ψηφιακές πλατφόρμες myData και eSend της ΑΑΔΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός του Λιμενικού ο αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς
- Σκλαβενίτης: Ανοίγει το πρώτο ”Σκλαβενίτης Food to Go” στις 26 Μαρτίου στο Σύνταγμα
- Στην Τράπεζα Κύπρου καταθέσεις 500 εκατ. ευρώ και δάνεια 150 εκατ. ευρώ από την CDB
- ΝΤΟΠΛΕΡ Α.Β.Ε.Ε. - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ >=5%
- BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC - Συμφωνία για απόκτηση χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων και καταθέσεων από την Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ
- Ταξί: “Πάνε να μας αφανίσουν” τονίζουν οι αυτοκινητιστές εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου (Βίντεο)
- ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- My market: Εγκαίνια για το πρώτο κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης και το ανακαινισμένο στον Άλιμο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








