Την αισιοδοξία του ότι μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα πιο δυνατή εκφράζει σε συνέντευξή του στο ολλανδικό ραδιόφωνο NOS Radio 1 News, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και γενικός γραμμάτεας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κάλιν ‘Ανεφ Γιάνσεν.
«Οι Έλληνες έπρεπε να κάνουν πολλά γι’ αυτά τα δάνεια. Μειώθηκαν οι συντάξεις τους, οι μισθοί έπεσαν κατά 20%-30%, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων συρρικνώθηκε κατά ένα τέταρτο», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι μετά τη «δύσκολη περίοδο, τα πράγματα θα πάνε καλά ξανά». «Το είδαμε με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ισπανία. Και θα το δούμε και με την Ελλάδα», υπογράμμισε.
Ο γενικός γραμμάτεας του ESM, ο οποίος εξηγεί ότι εναπλάκη από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας των ευρωπαϊκών ταμείων διάσωσης, το 2010, διαβεβαίωσε, απαντώτας σε σχετική ερώτηση, ότι «ούτε ένα ευρώ από τους φορολογούμενους πήγε στην Ελλάδα από το EFSF και τον ESM».
«Έχουμε εκταμιεύσει περισσότερα από 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Αλλά αυτά τα χρήματα δεν προέρχονται από ολλανδούς ή γερμανούς φορολογούμενους. Τα έχουμε αποκτήσει από επενδυτές σε όλο τον κόσμο, από την Ασία, την Αφρική, αλλά και από την Ευρώπη. Έχουμε περισσότερους από 1.500 επενδυτές. Επενδύουν τα χρήματα αυτά με τον ΕSM, ο οποίος τα μεταφέρει στη συνέχεια σε χώρες που δυσκολεύονται κατά τη διάρκεια της κρίσης. Είναι λοιπόν αλήθεια ότι ούτε ένα ευρώ φορολογούμενων δεν πήγε στην Ελλάδα», απάντησε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συγκέντρωση αγροτών στον Τύρναβο την Τετάρτη
- Levi’s: Βάρος στην premium σειρά τζιν των 300 ευρώ
- Το κρέας έγινε τελικά …ψάρι, στις τιμές φυσικά
- Ελβετία: Πάνω από 25 εκατ. δολάρια για το διαμάντι Mellon blue σε δημοπρασία του Christie’s
- Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες τουρκικού μεταγωγικού που συνετρίβη στη Γεωργία
- ΕΧΑΕ: Ενέκρινε το ΔΣ την αναθεωρημένη Δημόσια Πρόταση της Euronext
- «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Πάνω από 100.000 πολίτες από όλη τη χώρα εντάσσονται στη δράση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Δεύτερη σερί άνοδος – Άλμα 8% από Vodafone
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








