Διεθνή

Αισιοδοξία στους Βρετανούς οικονομικούς διευθυντές για την τεχνητή νοημοσύνη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Υποχωρούν οι ανησυχίες για τη γεωπολιτική αστάθεια παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις στην αγορά

Οι επικεφαλής των οικονομικών τμημάτων πολλών από τις μεγαλύτερες βρετανικές επιχειρήσεις εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στις δραστηριότητές τους και ελαφρώς λιγότερο ανήσυχοι για τους γεωπολιτικούς κινδύνους, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα της ελεγκτικής εταιρείας Deloitte σε οικονομικούς διευθυντές (CFOs) του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι το 73% εκφράζει αισιοδοξία για τη βελτίωση των εταιρικών επιδόσεων μέσω του AI, σημειώνοντας άνοδο από το 59% στα τέλη του περασμένου έτους και το 39% πριν από δύο χρόνια.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας

Γεωπολιτικοί κίνδυνοι: Ο μέσος δείκτης ανησυχίας (σε κλίμακα 0-100) υποχώρησε στο 68, από 79 που ήταν στις αρχές του 2026.

Παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα: Οι προβληματισμοί για τη χαμηλή παραγωγικότητα και την αδύναμη ανταγωνιστικότητα της βρετανικής οικονομίας παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητοι στο 63.

Ενεργειακό κόστος: Οι ανησυχίες για τις υψηλές τιμές ενέργειας ή τις διακοπές στον εφοδιασμό μειώθηκαν στο 60, από 70 που είχαν καταγράψει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026.

«Η παγκόσμια οικονομία έχει αντέξει μέχρι στιγμής τους κραδασμούς από τη σύγκρουση στο Ιράν καλύτερα από ό,τι φοβόντουσαν πολλοί. Ωστόσο, οι ανησυχίες για τη γεωπολιτική και την εγχώρια ανταγωνιστικότητα παραμένουν υψηλές.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι οικονομικοί διευθυντές συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στη μείωση του κόστους και στον έλεγχο της ρευστότητας», δήλωσε ο Debapratim De, επικεφαλής οικονομολόγος της Deloitte στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 58 οικονομικών διευθυντών κατά το διάστημα μεταξύ 1ης και 13ης Ιουλίου.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu