Αντίδραση για την απαλλαγή των κατηγορουμένων και αιχμές για παρέμβαση στη δικαιοσύνη
Στη δικαστική αντεπίθεση περνά η οικογένεια του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, αιτούμενη την άσκηση έφεσης κατά της απαλλακτικής ετυμηγορίας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.
Η πλευρά της θύματος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της με την απόφαση της πλειοψηφίας, εμμένοντας στην ενοχή των κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας.
Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα αποδεικτικά στοιχεία που προέκυψαν από την πολύμηνη δίκη στοιχειοθετούν πλήρως την εμπλοκή των κατηγορουμένων.
Η πλευρά της πολιτικής αγωγής επικαλείται τόσο την πρόταση του καταδικαστικού εισαγγελέα της έδρας όσο και τη μειοψηφούσα γνώμη του προέδρου του δικαστηρίου.
Η επίσημη κατάθεση του αιτήματος έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026, στις 12:30, στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
Στη συνέχεια, στις 16:00, η νομική ομάδα της οικογένειας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Την ίδια στιγμή, η οικογένεια στρέφει τα βέλη της κατά της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας τη σχετική ανακοίνωσή της ως αθέμιτη παρέμβαση.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι επιχειρείται ο επηρεασμός του αρμόδιου εισαγγελέα που καλείται να αποφασίσει για την άσκηση της έφεσης, ενώ η σχετική προθεσμία βρίσκεται ακόμη σε ισχύ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κλοπή 30.000 φιαλών ιταλικού κρασιού αξίας 4,2 εκατ. ευρώ
- Φυσικό αέριο: Εφιάλτης με 85 ευρώ η μεγαβατώρα
- Lego: Ανοίγει κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
- Νέες απομειώσεις έως 4,5 δισ. δολάρια ανακοινώνει η BP στο γ’ τρίμηνο
- I. Παντελίδου: Νέα COO στην Υδρόγειο Aσφαλιστική
- TITAN: Επένδυση στην Command Alkon με αιχμή την Τεχνητή Νοημοσύνη
- 13,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για ενεργειακή θωράκιση στα Νοσοκομεία Καρδίτσας – Αλεξανδρούπολης
- TITAN S.A. - Ο Όμιλος TITAN επενδύει στην Command Alkon για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κλάδου των δομικών υλικών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








