Πρόσωπα

Αλ. Παπασπυρίδης: Από τη Microsoft στη βραβευμένη Safe Size

To νέο μέλος του ΔΣ της Safe Size, Αλέξανδρος Παπασπυρίδης

Η εταιρεία Safe Size βραβεύτηκε πρόσφατα από το ΕΒΕΑ και διανύει τα τελευταία χρόνια μια περίοδο συνεχούς ανάπτυξης στο εξωτερικό

Λίγες ημέρες μετά τη βράβευσή της από το ΕΒΕΑ, σε μια στιγμή που αναπτύσσεται συνεχώς στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, ακόμα και η Αυστραλία, μπαίνοντας σε μεγάλα καταστήματα, η start up Safe Size γνωστοποίησε μια προσθήκη στο δυναμικό της, η οποία αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την πορεία της το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Safe Size, στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας πλέον έχει ενταχθεί ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης, ένα πρόσωπο το οποίο δεν είναι τυχαίο στις επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε ο CEO της Safe Size Άγγελος Σταυράκης «με αποδεδειγμένο ιστορικό στην τεχνολογία, τις πωλήσεις και τον στρατηγικό σχεδιασμό, ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης φέρνει πληθώρα γνώσεων και τεχνογνωσίας που ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το όραμα της SafeSize να μεταμορφώσει τον τρόπο παραγωγής, πώλησης και απόρριψης των υποδημάτων».

Το συγκεκριμένο στέλεχος έχει μακρά πορεία σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης είναι Σύμβουλος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο Flywheel.io, μια κορυφαία πλατφόρμα ανάπτυξης ιατρικής απεικόνισης τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Πριν από αυτό, ήταν ο Διευθυντής Βιομηχανίας για τη ζώνη ώρας Ασίας-Ειρηνικού Ιαπωνίας στη Microsoft, η οποία εκτείνεται στον Ασία-Ειρηνικό, την Αυστραλία, την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, την Ινδία και την Ιαπωνία.

Επιπρόσθετα, πριν από τη Microsoft, εργαζόταν σε εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ενώ παραμένει ακόμα και σήμερα μέλος των Συμβουλευτικών Επιτροπών της 5G Ventures S.A | Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός στην EcoCommons Australia, στο Κέντρο Τεχνολογίας AI για την Ανθρωπότητα στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης Business School. και στο Depts of Computing and Electrical Engineering Imperial College.

Παράλληλα, είναι κάτοχος διδακτορικού στην Ηλεκτρονική Μηχανική, Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση και Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Imperial College του Λονδίνου, ενώ κατέχει το πιστοποιητικό Microsoft Professional Program in Artificial Intelligence.

Σημειώνεται ότι η ιδέα της SafeSize, η οποία επί της ουσίας είναι start up παροχής εξοπλισμού για τον προσδιορισμό ακριβούς νούμερου παπουτσιού, γεννήθηκε στην Ελλάδα και στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ολλανδία όπου βρέθηκε η πρώτη χρηματοδότησή για την εταιρεία. Το ταξίδι της ξεκίνησε ως μια startup τεχνολογίας από ένα μικρό δωμάτιο στην Ανατολική Ολλανδία και αυτή τη στιγμή έχει αναπτυχθεί σε 5 γραφεία σε Ολλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Κίνα, Αυστραλία.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu