Οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ έκλεισαν με πτώση 2,3% την Πέμπτη
Η Alibaba Group Holding σχεδιάζει να αντλήσει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω έκδοσης μετατρέψιμου ομολόγου για τη χρηματοδότηση επαναγοράς μετοχών, μετά από παρόμοια κίνηση του ανταγωνιστικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, γράφει η WSJ.
Τα μετατρέψιμα ομόλογα υψηλής εξασφάλισης που λήγουν σε επτά χρόνια θα φέρουν κουπόνι 0,5%, ανέφερε η Alibaba σε καταχώρηση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή. Το μέγεθος της συμφωνίας θα μπορούσε να φτάσει τα 5 δισ. δολάρια, εάν ασκηθεί πλήρως το δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά επιπλέον ομολόγων.
Τα ομόλογα μπορούν να ανταλλαγούν με μετοχές σε αρχική τιμή μετατροπής περίπου 105,04 δολάρια ανά μετοχή, ένα premium 30% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης των 80,80 δολαρίων.
«Αναμένουμε ότι η Alibaba θα συνεχίσει την πολιτική επιστροφής των μετόχων της τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η Fitch Ratings, αποδίδοντας αξιολόγηση Α+ στις ομολογίες. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης αναμένει ότι η Alibaba θα δαπανήσει 11 έως 13 δισ. δολάρια για την επαναγορά μετοχών κατά τα επόμενα οικονομικά έτη. Το οικονομικό έτος της Alibaba διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Μάρτιο.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ομότιμη εταιρεία διαδικτυακής λιανικής JD.com άντλησε 2,0 δισ. δολάρια μέσω ενός πενταετούς μετατρέψιμου ομολόγου που θα μπορούσε να ανταλλαγεί με μετοχές με premium 35%.
Η Alibaba δαπάνησε το ποσό ρεκόρ των 4,8 δισ. δολαρίων για την επαναγορά των μετοχών της τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, όταν αυτές άγγιξαν πολυετή χαμηλά.
Ο επιταχυνόμενος ρυθμός επαναγοράς έρχεται καθώς η εταιρεία με έδρα τη Χανγκζού αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό στο ηλεκτρονικό εμπόριο και μια υποτονική ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας από την πανδημία.
«Αναμένουμε υψηλότερες πιέσεις στην κερδοφορία και την παραγωγή μετρητών της Alibaba βραχυπρόθεσμα, λόγω των συνεχιζόμενων επενδύσεων στην εμπειρία των χρηστών, την ανάπτυξη των χρηστών, τη μάχη της αξίας για το χρήμα και την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και την προώθηση της επιχειρηματικής επέκτασης της AIDC και της Cainiao», δήλωσε η Fitch.
Οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ έκλεισαν με πτώση 2,3% την Πέμπτη. Οι μετοχές της στο Χονγκ Κονγκ ήταν 0,3% χαμηλότερα μέχρι το μεσημεριανό διάλειμμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Εκτίναξη 56,4% στο κόστος καυσίμων για τις αεροπορικές εταιρείες τον Μάρτιο
- Prodea: Το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας πρότασης για μετατροπή ομολογιών σε μετοχές
- Δήμος Θεσσαλονίκης και φορείς καλούν σε διαπραγμάτευση Ryanair και Fraport
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άλμα 2,22% και υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων
- Θλίψη για την πρόωρη απώλεια του Θεόδωρου Μόσχου 49 ετών, CEO του SMERemediumCap
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- BriQ Properties: Δωρεάν διάθεση 38.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη
- ΔΑΑ: Στα 9,02 εκατ. οι επιβάτες το α΄τετράμηνο με ετήσια άνοδο 5,9% – Οριακά με +1% ο Απρίλιος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








