Επιχειρήσεις

Αλλάζει το logo του Twitter ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ

Είπε αντίο στα πουλάκια, σε σχετική ανάρτηση.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε την Κυριακή ότι έψαχνε να αλλάξει το λογότυπο του Twitter, γράφοντας στο Twitter: «Και σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το σήμα του twitter και, σταδιακά, όλα τα πουλιά».

Σε μια άλλη ανάρτηση, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης πρόσθεσε: “Εάν ένα αρκετά καλό λογότυπο X αναρτηθεί απόψε, θα το κάνουμε (το) να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο αύριο”.

Ο Μασκ δημοσίευσε μια εικόνα ενός “Χ” που τρεμοπαίζει, και αργότερα σε μια ηχητική συνομιλία στο Twitter Spaces απάντησε “Ναι” όταν ρωτήθηκε αν θα αλλάξει το λογότυπο του Twitter, προσθέτοντας ότι “έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό”.

Κάτω από την πολυτάραχη θητεία του Μασκ από τότε που αγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο, η εταιρεία άλλαξε το εταιρικό της όνομα σε X Corp, αντανακλώντας το όραμα του δισεκατομμυριούχου να δημιουργήσει μια «σούπερ εφαρμογή» όπως το WeChat της Κίνας.

Ο ιστότοπος του Twitter λέει ότι το λογότυπό του, που απεικονίζει ένα μπλε πουλί, είναι «το πιο αναγνωρίσιμο αγαθό μας».

Το πουλί αντικαταστάθηκε προσωρινά τον Απρίλιο από τον σκύλο Shiba Inu της Dogecoin, συμβάλλοντας στην αύξηση της αγοραίας αξίας του νομίσματος μιμιδίων.

Η εταιρεία δέχτηκε ευρεία κριτική από χρήστες και επαγγελματίες του μάρκετινγκ όταν ο Μασκ ανακοίνωσε στις αρχές αυτού του μήνα ότι το Twitter θα περιόριζε τα tweets την ημέρα που μπορούν να διαβάσουν διάφοροι λογαριασμοί.

Τα ημερήσια όρια βοήθησαν στην ανάπτυξη της αντίπαλης υπηρεσίας Threads που ανήκει στη Meta, η οποία ξεπέρασε τις 100 εκατομμύρια εγγραφές εντός πέντε ημερών από το λανσάρισμά της.

Η πιο πρόσφατη επιπλοκή του Twitter ήταν μια μήνυση που υποβλήθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία οφείλει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση απόλυσης σε πρώην υπαλλήλους της. Από τότε που το απέκτησε ο Musk, η εταιρεία έχει απολύσει περισσότερο από το μισό εργατικό δυναμικό της για να μειώσει το κόστος.

close menu