Επιχειρήσεις

Motor Oil: Προσωρινό μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2026

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Στις 21 Δεκεμβρίου η αποκοπή του δικαιώματος και στις 29 Δεκεμβρίου η έναρξη καταβολής - Ποιοι μέτοχοι δικαιούνται το προσωρινό μέρισμα

Τη διανομή προσωρινού μερίσματος ύψους 0,55 ευρώ ανά μετοχή (μικτό), έναντι του συνολικού μερίσματος της χρήσης 2026, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Motor Oil, κατά τη συνεδρίασή του στις 3 Νοεμβρίου 2026.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η αποκοπή του δικαιώματος στο προσωρινό μέρισμα ορίστηκε για τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2026.

Η ημερομηνία αυτή έπεται της 18ης Δεκεμβρίου, κατά την οποία λήγουν τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί της μετοχής της Motor Oil, καθώς και επί του δείκτη FTSE/ΧΑ Large Cap, στον οποίο συμμετέχει η εταιρεία.

Δικαιούχοι του προσωρινού μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που θα εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2026, ημερομηνία που έχει οριστεί ως record date.

Η καταβολή του προσωρινού μερίσματος θα ξεκινήσει την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2026, με τους δικαιούχους μετόχους να λαμβάνουν το ποσό που τους αναλογεί, βάσει του αριθμού των μετοχών που κατέχουν και μετά τις προβλεπόμενες φορολογικές κρατήσεις.

Όπως διευκρινίζει η Motor Oil, οι επιμέρους λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία πληρωμής του προσωρινού μερίσματος θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu