Με κέρδη, που διαμορφώθηκαν μόλις στις δημοπρασίες, έκλεισε σήμερα, τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως επέτρεψε ενδοσυνεδριακά σε πολλά χαρτοφυλάκια να ενθυλακώσουν μέρος των εντυπωσιακών κερδών του μήνα, χωρίς να στρεβλώσουν τα θετικά τεχνικά χαρακτηριστικά που με τόσο κόπο απέκτησε.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 736,92 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 730,59 μονάδων (-0,82%) και 740,45 μονάδες (+0,52%). Ο τζίρος ανήλθε στα 209,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 65,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,19 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,01%, στις 1.753,54 μονάδες, ενώ στο -1,39% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.022,38 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 400,49 μονάδες
Σε επίπεδο μήνα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 29,39%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 31,9%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε με άνοδο 69,62%.
Στο ταμπλό τώρα, το ναυάγιο του deal Cenergy – Nexans οδήγησε τη μετοχή της Βιοχάλκο στο -5,82% και της Cenergy στο -9,90%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με -3,76%. Άνω του 2% ήταν η πτώση σε ΕΧΑΕ, Coca Cola και ΟΠΑΠ, η Eurobank υποχώρησε κατά 1,65%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Motor Oil, Λάμδα και Εθνική.
Στον αντίποδα, Aegean και ΑΔΜΗΕ ξεχώρισαν στο τέλος με το +6,89% και +6,12% που σημείωσαν, με τις Σαράντης, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 2%. Τα κέρδη σε Alpha Bank, Φουρλή και ΕΥΔΑΠ ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα. Χωρίς μεταβολή η Τέρνα Ενεργειακή και Titan.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ολοκληρώθηκε η πώληση των ακινήτων Καμπά έναντι 45,8 εκατ. ευρώ – Αγοραστής η Dimand
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ
- Χρηματιστήριο: Τρίτο πτωτικό σερί (-0,64%), με βαριές τραπεζικές απώλειες 3,32% και ράλι Viohalco 6,3%
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση σχετικά με την ολοκλήρωση της Διάσπασης δι’ απόσχισης κλάδου
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. - ΟΠΑΠ A.E. 25 – 02 – 2026
- Τέμπη: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ζητήσει την εξαίρεση του δικαστηρίου για την κύρια δίκη της 23 Μαρτίου
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 25 – 02 – 2026
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






