H συναλλαγή αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 323,4 χιλιάδων τ.μ. στην Αττική, στις θέσεις «Κτήμα Καμπά» και «Τρίγωνο Καμπά», στους Δήμους Παιανίας και Παλλήνης
Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση από την Reds, θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σε θυγατρικές εταιρείες της Dimand, ακινήτων συνολικής έκτασης 323,4 χιλιάδων τ.μ. στην Αττική, στις θέσεις «Κτήμα Καμπά» και «Τρίγωνο Καμπά», στους Δήμους Παιανίας και Παλλήνης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελλάκτωρ ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση:
- Του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Μ.Α.Ε. (με μοναδικό μέτοχο τη REDS Μ.Α.Ε.), ιδιοκτήτριας οικοπέδων συνολικού εμβαδού περίπου 319 χιλ. τ.μ., στη θέση «Κτήμα Καμπά», στους Δήμους Παιανίας και Παλλήνης, προς την ARCELA LTD (100% θυγατρική της DIMAND).
- Δύο επιπλέον οικοπέδων, επιφανείας περίπου 4,4 χιλ. τ.μ. και 1,3 χιλ. τ.μ., εκ των οποίων το δεύτερο φέρει διατηρητέο οίκημα επιφάνειας περίπου 0,7 χιλ. τ.μ., προς την εταιρεία ΘΩΜΑΪΣ ΑΚΙΝΗΤΑ Μ.Α.Ε. (100% θυγατρική της DIMAND). Τα δύο οικόπεδα ιδιοκτησίας REDS Μ.Α.Ε. βρίσκονται στη θέση «Τρίγωνο Καμπά» του Δήμου Παλλήνης.
Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε €45,8 εκατ. και προσδιορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική θέση της εταιρείας ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτριας των ακινήτων, κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, σύμφωνα με τη μέθοδο της προσαρμοσμένης καθαρής θέσης καθώς και την αξία των προαναφερόμενων ακινήτων της REDS Μ.Α.Ε.
H ανακοίνωση της Dimand
Σε συνέχεια της από 11.04.2025 σχετικής ανακοίνωσης, η «DIMAND» ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση από την REDS Μ.A.E. στην ARCELA LTD, 100% θυγατρική της Εταιρείας, του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτριας έκτασης συνολικού εμβαδού 319 χιλ. τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή κτήμα Καμπά, στους Δήμους Παλλήνης και Παιανίας.
Το τίμημα για την ως άνω απόκτηση ανήλθε σε €44,6 εκατ. και υπολογίστηκε λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική θέση της εταιρείας κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής με τη μέθοδο της προσαρμοσμένης καθαρής θέσης.
Επιπρόσθετα, η εταιρεία ΘΩΜΑΙΣ ΑΚΙΝΗΤΑ Μ.Α.Ε., 100% θυγατρική της Εταιρείας, απέκτησε από την REDS Μ.A.E. ένα οικόπεδο επιφάνειας περίπου 4,4 χιλ. τ.μ. και ένα οικόπεδο επιφάνειας περίπου 1,3 χιλ. τ.μ. επί του οποίου βρίσκεται διατηρητέο οίκημα 0,7 χιλ. τ.μ., έναντι τιμήματος €1,17 εκατ.
Τα δύο οικόπεδα βρίσκονται στη θέση Τρίγωνο Καμπά του Δήμου Παλλήνης, Η χρηματοδότηση των ως άνω συναλλαγών πραγματοποιήθηκε με δανειακά κεφάλαια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΟΤΕΡ: Στο Πρωτοδικείο η νέα συμφωνία εξυγίανσης
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








