Οικονομία

Alpha Bank: Αμφιβόλου σκοπιμότητας οι αιτιάσεις της τρόικας

«Η τρόικα διαπραγματεύεται ως η Ελλάδα να βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής αποσταθεροποίησης, ως εάν να υπάρχουν τεράστια ελλείμματα και χρηματοδοτικά κενά μόνιμου χαρακτήρα, και προβάλλει διάφορες αιτιάσεις αμφιβόλου σκοπιμότητας περί μη συμμόρφωσης», επισημαίνει σε έκθεσή της η Alpha Bank.

Αντίθετα, σημειώνουν οι αναλυτές της, αυτό που θα ήταν επιθυμητό είναι να διαφυλαχθεί το καλό οικονομικό κλίμα για να μπορέσει η χώρα να βγει οριστικά από τη στενωπό της ύφεσης και της ανεργίας. «Αυτό θα ήταν εκ των ων ουκ άνευ για να βελτιωθούν τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στην υγεία του ασφαλιστικού συστήματος και την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος-στόχου που έχει τεθεί», σημειώνεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank, ενδεχομένως, ο αποδέκτης αυτής της άκαμπτης στάσης της τρόικας να μην είναι μόνο η κυβέρνηση αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας «με τους πιστωτές να θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να “χαρισθούν” σε κανέναν, ανεξαρτήτως πολιτικού προσανατολισμού».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu