Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει έως και 11 Μαρτίου
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος της Αμοργού, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, κατόπιν απόφασης του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύσει έως και 11 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη κηρυχθεί και ο Δήμος Σαντορίνης. Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι σεισμικές δονήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, στην περιοχή της Ανύδρου.
Ειδικότερα λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα (03:14) σημειώθηκε σεισμός με μέγεθος 5 στην κλίμακα Pίχτερ με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 24 χλμ νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού. Επιπλέον από τις 03:35 έως τις 04:23 καταγράφηκαν 4 σεισμικές δονήσεις άνω των 4 βαθμών με μέγιστο μέγεθος το 4,6 στις 04:14 και επίκεντρο τα 25 χλμ. νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού
Παράλληλα διαδοχικές ήταν οι σεισμικές δονήσεις από τις 10:29 έως τις 12:02 στην ίδια περιοχή καθώς καταγράφηκαν 10 σεισμοί άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Pίχτερ με ισχυρότερη αυτή που σημειώθηκε στις 10:29 (4,9) με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 27 χλμ νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος των δύο μόνιμων επιστημονικών επιτροπών του ΟΑΣΠ, που ασχολούνται με τα θέματα της σεισμικής επικινδυνότητας και της μείωσης του σεισμικού κινδύνου, καθώς και τα θέματα του ελληνικού ηφαιστειακού τόξου, καθηγητής Φυσικής Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, περισσότεροι από 1.100 σεισμοί έχουν συμβεί από την 1η Φεβρουαρίου, με μέγεθος πάνω από 3.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τhe Roe Network: Σε Κουκάκι και Μεταξουργείο ετοιμάζει ξενοδοχεία η εταιρεία με το λιβανέζικο DNA
- Το Ιράν αποδέχτηκε κατάπαυση του πυρός δύο εβδομάδων, ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ
- Ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα 2025 λίγο πριν τα μεσάνυχτα (23:09) με μείωση κερδών και αυξημένα δάνεια
- Παράθυρο διπλωματίας πριν από τη λήξη του τελεσιγράφου για το Ιράν
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Δελτίο Τύπου FY 2025
- «Πραγματικά απαράδεκτο»: Αντίδραση και του Πάπα στον Τραμπ για την απειλή κατά του Ιράν
- Επιμένει ο Κασσελάκης για το πως προσλήφθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης ως ειδικός επιστήμονας το 2007
- Axios: Σημειώθηκε πρόοδος μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν – Κορυφώνεται η αγωνία καθώς η διορία Τραμπ τελειώνει
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








