Διεθνή

Αναφορές για ισχυρή έκρηξη στο Ιράν

Επεκτείνονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Χαν Γιουνίς

Συνεχίζονται για 108η μέρα, οι ανηλεείς επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για περιφερειακή ανάφλεξη από τον Λίβανο μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης θα δουν σήμερα τους ομολόγους τους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, όπου οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στα πιθανά βήματα για να υπάρξει συνολική συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Προτείνεται «προπαρασκευαστική ειρηνευτική σύνοδος». Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θα συζητήσουν και τα σχέδια για μια ευρωπαϊκή στρατιωτική αποστολή κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τουλάχιστον 25.105 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 62.681 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. «Στη Γάζα έχει σκοτωθεί μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού από ό,τι στους πολέμους στην Ουκρανία και το Ιράκ», λέει ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Χαμάς: Καμία πιθανότητα απελευθέρωσης των ομήρων χωρίς τερματισμό των επιθέσεων

Καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν την επίθεσή τους στο Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Σαμί Αμπού Ζούχρι λέει ότι η άρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις «σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για την επιστροφή των [ισραηλινών] αιχμαλώτων».

Η Χαμάς απαιτεί μόνιμη διακοπή των βομβαρδισμών, την απόσυρση των χερσαίων στρατευμάτων από τη Γάζα και την απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές με αντάλλαγμα 136 ομήρους.

Ο Νετανιάχου τα έχει απορρίψει όλα αυτά. «Αν το δεχτούμε αυτό, οι στρατιώτες μας έπεσαν μάταια», είπε.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu