Νέα

Ανακοίνωση Πιτσιλή για τη ΔΟΥ Χαλκίδας

Μας ενημερώνει ότι οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις οι διωκόμενοι υπάλληλοι απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους και άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος

Μετά το σάλο που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο της εφορίας στη Χαλκίδα και την σύλληψη των φερόμενων κατηγορουμένων, ο διοικητής της ΑΑΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης για να ενημερώσει ότι οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, «κάνουν από το πρωί φύλλο και φτερό τα αρχεία της ΔΟΥ Χαλκίδας, με βάση το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Επίσης ενημερώνει τα αυτονόητα ότι «οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ταυτόχρονα, άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος».

Σχετικά με την ΔΟΥ Χαλκίδας, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή για:

· Επανέλεγχο όλων των ύποπτων υποθέσεων, και ιδίως αυτών που αφορούν επιστροφές ΦΠΑ

· Πλήρη διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος πενταετίας και

· Μεταφορά των υποθέσεων ελέγχου από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, με τους ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας να εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας. Ταυτόχρονα, οι διαδικασίες είσπραξης εσόδων θα ενταχθούν στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής και του κεφαλαίου στο ΚΕΦΟΚ Αττικής. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό που έχει ήδη ανακοινωθεί και ξεκινήσει να υλοποιείται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη για την αποσύνδεση των ελεγκτικών και εισπρακτικών διαδικασιών από την επαφή με τις εφορίες.

Να σημειωθεί ότι η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας ήταν επιλογή του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή ενώ είχε βραβευθεί προσφάτως, τον περασμένο Φεβρουάριο από τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Σπανάκη σε εκδήλωση όπου παρέστη και η βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη (και είχε ποστάρει σχετική φωτογραφία στο instragram). Στην εκδήλωση ήταν παρών και μίλησε στους παρευρισκόμενους και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος είναι πλέον υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ στην ανακοίνωση δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει τον ειδικό λόγο για τον οποίο είχε επιλέξει τη συγκεκριμένη υπάλληλο στη θέση της προϊσταμένης, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο που φέρει την υπογραφή του.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Νέα

close menu