Μέχρι τώρα πρόεδρος οριζόταν ο δήμαρχος Αθηναίων (Κώστας Μπακογιάννης), αλλά τώρα το Δ.Σ. θα διορίζεται από τους υπουργούς - Επίσης διευρύνεται ο σκοπός με διάφορες business σε όλη την Επικράτεια
Το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση κατέθεσε δύο τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (με υπουργό τον Κωστή Χατζηδάκη) με τίτλο «Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις».
Η μία από τις δύο τροπολογίες αναφέρεται στην εταιρεία του δήμου Αθηναίων «ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑ Α.Ε.». Πρόκειται για την εταιρεία με σκοπό τον συντονισμό του σχεδιασμού και την υλοποίηση αναπλάσεων εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, ιδίως στο κέντρο της πόλης των Αθηνών, με έμφαση στις περιοχές του Εμπορικού Τριγώνου και των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας (σ.σ. η άλλη τροπολογία αφορά διάφορα θέματα ανάμεσα στα οποία και τη ΛΑΡΚΟ).
Αλλαγή τρόπου ορισμού Δ.Σ.
Η τροπολογία προβλέπει τον διορισμό του προέδρου και των μελών μέσω υπουργικής απόφασης των εποπτευόντων υπουργών. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο πετάνε εκτός τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τα μέλη του Δ.Σ. Σήμερα πρόεδρος της Ανάπλασης Α.Ε. είναι ο Κωστάκης Μπακογιάννης.
Όπως αναφέρεται στην τροπολογία το Δ.Σ. είναι εξαμελές και αποτελείται από
α) πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας επί θεματικών πεδίων της εταιρείας που ορίζεται με απόφαση των ασκούντων τα δικαιώματα του μετόχου του ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση, ως Πρόεδρο,
β) πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας επί θεματικών πεδίων της εταιρείας, ως διευθύνοντα σύμβουλο, που υποδεικνύεται από τον πεόεδρο,
γ) εκπρόσωπο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
δ) εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού και
ε) εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών.
Διεύρυνση σκοπού σε όλη την Επικράτεια
Επίσης διευρύνεται ο σκοπός της εταιρείας. Αναφέρεται πλέον πως σκοπός της Ανάπλαση α.ε. είναι η υλοποίηση αναπλάσεων στο σύνολο της ελληνικής Επικράτειας ενώ μέχρι τώρα σκοπός ήταν οι αναπλάσεις στα όρια του Δήμου Αθηναίων.
Στο πλαίσιο του σκοπού εκτός από τις αναπλάσεις κατά παρέκλιση κάθε άλλης διάταξης η εταιρεία μπορεί να αξιοποιεί εγκαταλελειμένα κτήρια, καθώς και ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών. Επίσης να αποκαθιστά διατηρητέα κτήρια και νεώτερα κτήρια, να αναλαμβάνει δράσεις ενίσχυσης νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας, ανάδειξης του τουριστικού χαρακτήρα των περιοχών, δράσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας του αστικού περιβάλλοντος σε άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητας, δράσεις πολιτισμικής αναβάθμισης, δράσεις αθλητισμού και δράσεις υπέρ των νέων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Εν. Αλ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Berkshire Hathaway: Σε υψηλό 15 μηνών η μετοχή μετά τις κινήσεις Άμπελ και τα ισχυρά κέρδη
- Σπίρτζης για Αρειο Πάγο και υποκλοπές: Παρακμή και συγκάλυψη
- ΗΠΑ: Κάτω από τα 300 εκατ. βαρέλια τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου – Χαμηλό 43 ετών
- Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα, σε επίπεδα ρεκόρ ο Stoxx 600 – Πετρέλαιο και Ορμούζ στο επίκεντρο
- Κολομβία: Τουλάχιστον 52 νεκροί από ισχυρό σεισμό 7,4 Ρίχτερ – Κατέρρευσαν κτίρια, εγκλωβισμένοι στα ερείπια
- Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κοκκινόχωμα Καβάλας – Μήνυμα από το 112
- Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Μπαίνει στη μάχη για ένα απειλούμενο βάτραχο από ενεργειακό έργο στη Χιλή
- Mέτρα περιορισμού της χρήσης του νερού σχεδόν στο 70% της Γαλλίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









