«Εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας σε όλους τους πολίτες», αναφέρει ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών
«Εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών». Αυτό δηλώνει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κάνοντας έναν απολογισμό των πρόσφατων δράσεων.
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ενόψει της 87ης ΔΕΘ επισκέφθηκα, για ακόμη μια φορά, τη Θεσσαλονίκη και συμμετείχα στη δεύτερη διευρυμένη ενημερωτική συνάντηση όλων των φορέων, όπου αποφασίσαμε δράσεις και «έξυπνες λύσεις» όσον αφορά στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη, με αφορμή την έναρξη των εργασιών για το «Flyover» τον ερχόμενο μήνα.
Πραγματοποιήσαμε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΣΘ με αντικείμενο το μέλλον του Οργανισμού αλλά, κυρίως, τη βραχυπρόθεσμη ενίσχυση του έργου του με ακόμα ακόμη περισσότερους οδηγούς και οχήματα στους δρόμους της πόλης. Μάλιστα, έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση για την προμήθεια 250 ηλεκτρικών λεωφορείων εκ των οποίων τα 110 θα ενισχύσουν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τον στόλο της Θεσσαλονίκης.
Παραδώσαμε τις νέες εγκαταστάσεις του σύγχρονου Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης (EEEK) Περιστερίου για μαθητές με αναπηρία, που θα λειτουργήσει κανονικά από τη φετινή σχολική χρονιά και εγκαθίσταται στο παλαιό 3ο Δημοτικό Σχολείο, μετά την πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων.
Επιπλέον, έπειτα από πολύχρονες διπλωματικές διαβουλεύσεις, υπογράψαμε Διμερή Αεροπορική Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Μογγολίας η οποία, μετά και την κύρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα προσδώσει νέα δυναμική για περαιτέρω οικοδόμηση αμοιβαία επωφελών συνεργασιών στον τομέα των αερομεταφορών.
Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και η εφαρμογή πολιτικών που ενισχύουν τη θέση της χώρας μας. Σε απόλυτη προτεραιότητα, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που έμπρακτα αμβλύνουν τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενισχύουν την συμπερίληψη και αναβαθμίζουν τη ζωή όλων των συμπολιτών μας», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιαπωνία: Η νέα πρωθυπουργός Σανάε Τακαΐτσι διόρισε μόνο δύο γυναίκες στην κυβέρνηση
- Γερμανία: Το υπουργείο Αμυνας διαψεύδει τις πληροφορίες για επιπλέον 15 αεροσκάφη F-35
- Τρίκαλα: 18χρονος σκότωσε τη μητέρα του και ειδοποίησε την Αστυνομία
- Βαρόμετρο ΕΒΕΠ: Επιφυλακτική, αλλά σταθερή βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον
- Χαμηλότερα η τιμή του χρυσού μετά το νέο ρεκόρ της Δευτέρας
- ΔΥΠΑ – νέο πρόγραμμα: Πλήρης επιδότηση μισθού για 12 μήνες και επίδομα 400 ευρώ για ανέργους
- Euroleague: Η εκεχειρία στη Γάζα ανοίγει το δρόμο για αγώνες στο Ισραήλ από την 1η Δεκεμβρίου
- Εθνική: Αναγκαίες υποδομές 35 δισ. ευρώ στα ελληνικά νησιά για να παραμείνουν στην ελίτ του παγκόσμιου τουρισμού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις