Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει στις 6 το απόγευμα
Καθυστερήσεις και αρρυθμίες, έξι μήνες μετά την έναρξη της δεύτερης τετραετίες, φαίνεται να είναι λόγοι που έκαναν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Η ηγετική ομάδα έκρινε πως χρειάζονταν αλλαγές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αφού υπήρχε δυσαρέσκεια σε μια σειρά από ζητήματα όπως με τους χούλιγκαν από την Κροατία που ήρθαν στην Αθήνα ή τα επεισόδια στου Ρεντη ενώ ανέμενε καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της ασφάλειας και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Μάλιστα αποφασίστηκε να αλλάξει όλη η πολιτική ηγεσία και πέρα από τον μέχρι πρότινος υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, αποχώρησε και ο πρώην, πλέον, υφυπουργός, Κώστας Κατσαφάδος.
Στην Κατεχάκη επέστρεψε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. που έχει μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα και στην θέση του στο υπουργείο Υγείας μετακινήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης που έχει ξαναπεράσει από το ίδιο υπουργείο και μπορεί να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επίσης στέλεχος από τη νέα γενιά, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου. Σημειωτέον ότι με τις αλλαγές ακόμη μια γυναίκα αναλαμβάνει υπουργική θέση και άλλη μία προστίθεται στις θέσεις των υφυπουργών, ενώ μπαίνουν στο υπουργικό σχήμα 3 στελέχη της νεότερης γενιάς. Ο αριθμός υπουργών και υφυπουργών δεν αυξάνεται, αφού ήδη ο Υφυπουργός Αμυνας Ν. Χαρδαλιάς έχει εκλεγεί Περιφερειάρχης Αττικής και δεν έχει αντικατασταθεί».
Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει στις 6 το απόγευμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2025
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - Οικονομική έκθεση QUALITY & RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ - Οικονομική έκθεση Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
- Το ρεσάλτο του Ισραήλ στην Κρήτη σε πλοιάρια που πήγαιναν βοήθεια στη Γάζα και οι ευχαριστίες προς την ελληνική Κυβέρνηση
- Ο ΔΣΑ ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών
- Το Ιράν απειλεί με «μακρά και επώδυνα» πλήγματα εάν οι ΗΠΑ επαναλάβουν επιθέσεις
- Πρόταση προανακριτικής κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για Λιβανό και Αραμπατζή λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Στο ΠΑΣΟΚ προσχώρησε ο Νικόλας Φαραντούρης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








