Διεθνή

Αναστάτωση και εκτροπή των πτήσεων πάνω από τον εναέριο χώρο της Μέσης Ανατολής

Εικόνα των πτήσεων από το Flightradar24 πάνω από τη Μέση Ανατολή στις 14 Απριλίου 2024, όταν το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το Ισραήλ

Η επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ και το κλείσιμο του εναέριου χώρου αρκετών χωρών οδήγησε σε καθυστερήσεις και αναστολή πολλών πτήσεων

Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή με την επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους προς το Ισραήλ, προκάλεσε την εκτροπή των διεθνών πτήσεων εκτός του ευρύτερου αναέριου χώρου, καθώς αρκετές χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους.

Ενδεικτικό είναι πως η United Airlines διέκοψε την πτήση της από το Νιούαρκ προς το Τελ Αβίβ το Σάββατο αφού το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του. Η Ιορδανία και το Ιράκ είχαν επίσης κλείσει τον εναέριο χώρο τους, σύμφωνα με το ιορδανικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Al Mamlaka.

Η United ακύρωσε επίσης την πτήση της από το διεθνές αεροδρόμιο Washington Dulles προς το Αμμάν της Ιορδανίας το βράδυ του Σαββάτου, «λόγω αναταραχών στη Μέση Ανατολή». Η United ακύρωσε επίσης την πτήση της Νιούαρκ-Ντουμπάι την Κυριακή.

Ορισμένες πτήσεις απέφυγαν τον εναέριο χώρο στη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν ορισμένα αεροπλάνα, ανέφερε η Swiss International Airlines.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 ανέφερε ότι πολλές πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ και το Αμμάν είχαν εκτραπεί το Σάββατο.

Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν επίσης τα δρομολόγια που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή. Η El Al του Ισραήλ ακύρωσε περισσότερες από 20 πτήσεις της Κυριακής. Δύο πτήσεις της El Al κατευθύνθηκαν προς το Ισραήλ από την Ταϊλάνδη με εκτροπή προς την Μπανγκόκ. Ο αερομεταφορέας είπε στους επιβάτες να μην έρχονται στο αεροδρόμιο μέχρι να ειδοποιηθούν.

Η Emirates Airline ακύρωσε την πτήση Ντουμπάι-Αμμάν που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή. Η υπηρεσία Ισραήλ της Air France ακυρώθηκε για την Κυριακή και η British Airways ακύρωσε τις δύο πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ την Κυριακή και διέλυσε μια πτήση προς το Αμμάν. Η Lufthansa ακύρωσε επίσης τις υπηρεσίες της στο Ισραήλ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu