Ο ευρύτερος δείκτης της MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, υποχώρησε 0,3%
Οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν πτώση την Πέμπτη, καθώς ο τεχνολογικός τομέας υπέστη πλήγμα λόγω της ανανεωμένης ανησυχίας για τις δαπάνες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονταν για μια σειρά συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών που αναμένεται να υπογραμμίσουν τις διαφορές στις πολιτικές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι γεωπολιτικές εντάσεις ταράζουν τις αγορές εμπορευμάτων. Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την ανάκαμψη από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, μετά την εντολή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για «αποκλεισμό» όλων των πετρελαιοφόρων που εισέρχονται και εξέρχονται από τη Βενεζουέλα. Το ασήμι έφτασε σε νέο ρεκόρ, το οποίο συνέβαλε στην άνοδο του χρυσού.
Η στερλίνα υπέστη απώλειες μετά από μια απροσδόκητη πτώση του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία σχεδόν εγγυήθηκε μια μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας αργότερα την ίδια μέρα.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Norges Bank και η Riksbank αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη, με έμφαση στις προοπτικές, καθώς και οι τρεις αναμένεται να διατηρήσουν τα επιτόκια σταθερά.
Στην περιοχή, οι επενδυτές προετοιμάζονται για αύξηση των επιτοκίων στην Ιαπωνία την Παρασκευή, αν και υπάρχει λιγότερη βεβαιότητα σχετικά με το ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής το επόμενο έτος.
Ο ευρύτερος δείκτης της MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, υποχώρησε 0,3%, καθώς η Νότια Κορέα, σημείωσε πτώση 1,2% και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, υποχώρησε 0,4%. Ο ιαπωνικός Nikkei, σημείωσε πτώση 1,1%.
Η επιφυλακτική διάθεση στην Ασία αναμένεται να επεκταθεί και στην Ευρώπη όταν ανοίξουν οι αγορές εκεί. Τόσο τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης EURO STOXX 50 όσο και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης FTSE σημείωσαν πτώση 0,1%.
Οι μετοχές της Nvidia, ηγέτιδας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, σημείωσαν πτώση 3,8%. Η Oracle, σημείωσε πτώση 5,4% μετά την ανακοίνωση ότι η συμφωνία μετοχικού κεφαλαίου για τη στήριξη ενός έργου κέντρου δεδομένων δεν θα περιλαμβάνει τον βασικό εταίρο Blue Owl Capital.
Η μετοχή έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας της από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν μια συμφωνία με την OpenAI προκάλεσε άνοδο 35% σε μία μέρα.
«Η Oracle παρέμεινε η κύρια πηγή ανησυχίας… Αυτή η τελευταία αναποδιά ενίσχυσε τον σκεπτικισμό των επενδυτών σχετικά με την επιθετική ανάπτυξη της υποδομής τεχνητής νοημοσύνης της Oracle», δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής της IG, προσθέτοντας ότι έχει πλέον υιοθετήσει μια πιο ουδέτερη στάση απέναντι στον Nasdaq 100.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί στα 1,1729 δολάρια
- Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Υπόσχεται (πάλι) μέλλον, αποφεύγει το λογαριασμό
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογούνται σήμερα 18/12 ο φερόμενος αρχηγός και ο λογιστής
- «Πόνος» των ΗΠΑ για Ταϊβάν: Προς πώληση όπλων 11 δισ. δολ.
- Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές και αστάθεια έως την Πρωτοχρονιά
- ΙΝΕΜΥ: Αυξημένο ως και 7,1% στα 160 ευρώ το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- LAMDA Development – Ιατρικό Αθηνών: Συνεργασία για την ανάπτυξη Healthcare Park
- Intralot: Νέες αγορές μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








