Ενέργεια

Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας

Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα του Πάσχα, αφού η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές του αργού για τον Ιούνιο για τις περισσότερες περιοχές. Επιπλέον, η προοπτική για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα φαίνεται περιορισμένη, διατηρώντας την ένταση στην περιοχή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου τύπου Brent σημείωσαν άνοδο 51 σεντς ή 0,6%, στα 83,47 δολάρια το βαρέλι ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ West Texas Intermediate ήταν στα 78,64 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 53 σεντς ή 0,7%.

Την περασμένη εβδομάδα, και τα δύο συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλεια σε τρεις μήνες, με το Brent να υποχωρεί περισσότερο από 7% και το WTI κατά 6,8%, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τα αδύναμα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και την μετάθεση της μείωσης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ την Federal Reserve. Το ασφάλιστρο γεωπολιτικού κινδύνου στις τιμές του πετρελαίου μειώθηκε επίσης καθώς οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ήταν σε εξέλιξη.

Ωστόσο, οι προοπτικές για μια συμφωνία φάνηκαν ελάχιστες την Κυριακή, καθώς η Χαμάς επανέλαβε το αίτημά της για τερματισμό του πολέμου με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου το απέκλεισε κατηγορηματικά.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu